Date tehnice privind Asociația Forumul Judecătorilor din România

Asociația Forumul Judecătorilor din România (cod fiscal 22194633, cont bancar deschis la Raiffeisen Bank – Sucursala Slatina – RO29 RZBR 0000 0600 0944 3500) este o persoană juridică de drept privat, independentă, nonprofit, neguvernamentală și apolitică, asociație profesională a judecătorilor, care își propune să contribuie la progresul societății prin acțiuni ce au drept scop realizarea unei justiții independente, imparțiale și performante, afirmarea și apărarea independenței justiției față de celelalte puteri ale statului, precum și prin inițierea, organizarea, sprijinirea, coordonarea și realizarea de proiecte privind îmbunătățirea, modernizarea și reformarea sistemului de administrare a justiției.

Personalitatea juridică a asociației a fost constatată prin încheierea nr. 671/08.06.2007 pronunţată de Judecătoria Slatina. Prin încheierea nr.220 din 22 ianuarie 2010 a Judecătoriei Slatina, irevocabilă, respectiv prin încheierea  nr.2077 din 27 aprilie 2018 a aceleiaşi instanțe, definitivă, au fost aduse modificări statutului Asociației, disponibil în forma actualizată la pagina web http://www.forumuljudecatorilor.ro/wp-content/uploads/Statutul-FJR.pdf. Judecătoria Slatina a efectuat replicarea înscrierii către Registrul Național ținut de Ministerul Justiției.

Asociația Forumul Judecătorilor din România editează, din anul 2009, Revista Forumul Judecătorilor, având ca scop promovarea valorilor legate de profesia de judecător, a ideilor şi opiniilor privind starea justiţiei şi reforma sistemului judiciar, a studiilor juridice bazate pe experienţa acumulată în activitatea desfăşurată. Editura Universitară a fost partenerul editorial al Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România în realizarea revistei, aceasta fiind cotată în mai multe baze de date internaţionale. Articolele publicate în Revista Forumul Judecătorilor sunt citate nu numai în revistele şi studiile juridice din România, dar şi în numeroase reviste internaţionale, în teze de doctorat, volume, rapoarte şi lucrări ştiinţifice publicate în Statele Unite ale Americii, Africa de Sud, Brazilia sau diverse state din Europa. Spre exemplu, Yale Human Rights and Development Journal Volume 18 Issue 1/2017, East European Politics, Athens Journal of Law October 2015, Durham University, Raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii din Franţa (2012), studii ale Consiliului Europei, volume din Germania, Franţa, Italia sau Marea Britanie, studii şi dizertaţii publicate în SUABraziliaGermaniaLituania, Olanda sau Ungaria preiau argumente din articolele găzduite de Revista Forumul Judecătorilor.

Site-ul revistei, www.forumuljudecatorilor.ro, găzduieşte o parte din articolele publicate, precum şi noutăţi, invitaţii la evenimente ştiinţifice şi apariţii editoriale recente.

Similar oricărei entități profesioniste, Asociația Forumul Judecătorilor din România dispune și de grupuri de discuții yahoo, gmail, FB, care cuprind mii de judecători și procurori din România.

În fine, fiind consecventă principiilor sale, Asociația Forumul Judecătorilor din România nu inițiază și, prin urmare, nici nu dezvoltă dialoguri individuale cu persoane fizice având calitatea de inculpat sau condamnat penal.

 

No related posts.

1 Comentează

  • Fenchea Mircea
    Postat 22/04/2020 09:34

    Buna ziua

    Avand in vedere obiectivele dumneavoastra, va solicit sa imi comunicati parerea dumneavoastra privind aplicarea Statului de drept in Romania, avand in vedere ca Incheierea penală interlocutorie nr. 483/02.07.2015 definitivă (art. 341 alin. (8) C.p.p.), obligatorie (art. 335 alin. (5) C.p.p.) şi fără căi de atac, emisă de catre judecatorul de camera preliminară al lnaltei Curti de Casatie şi Justiţie prin care s-a soluţionat iniţial dosarul penal nr. 313/P/2014 al Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a fost pusa in executare nici in prezent.

    Prin Incheierea 483/02.07.2015 (Anexa 1) definitivă (art. 341 alin. (8) C.p.p.), obligatorie (art. 335 alin. (5) C.p.p.) şi fără căi de atac, emisă de catre judecatorul de camera preliminară al lnaltei Curti de Casatie şi Justiţie, s-a dispus: „Desfiinteaza Ordonanta nr. 313/P/2014 din data de 17 septembrie 2014 a Parchetului de pe langa lnalta Curte de Casatie Justitie — Sectia de Urmarire penala şi Criminalistica şi Ordonanta nr. 3193/114/2014 din data de 12 noiembrie 2014 a procurorului şef al Sectiei de Urmarire penala şi Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie şi trimite cauza la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie Sectia de Urmărire penală si Criminalistică in vederea Inceperii urmaririi penale sub aspectul savârşirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prev. de art. 297 alin.1 din Codul penal şi fals intelectual, prev. de art. 321 din Codul penal, de catre Popescu Viorel şi Grek Zoltan.”.

    Pentru veridicitate se poate consulta siteul ICCJ

    Solicit un raspuns scris!

    Cu multumiri

Lasă un comentariu


4 + = seven