Către
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii,
Institutul Naţional al Magistraturii,
Ministerul Justiţiei
MEMORIU DE PROTEST
împotriva propunerilor Comisiei nr. 1 – independenţa şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare, integritatea şi transparența sistemului judiciar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, şedinţa din 21.07.2015, ora 10.00, pct. 8, referitoare la modificarea legilor justiţiei, accesibile la pagina web http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/22_07_2015__75429_ro.pdf, respectiv:
- reintroducerea numirii directe în funcţia de judecător ori procuror a magistraţilor asistenţi şi a avocaţilor cu vechime de cel puţin 18 ani, exclusiv pe bază de interviu, la judecătorii şi la parchetele de pe lângă acestea (art. 33 ind. 1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004)
- schimbarea modalităţii de susţinere a examenului de promovare în funcţii de execuţie, prin instituirea ca probă a unei aşa numite evaluări a activităţii profesionale pe ultimii 3 ani (transformarea unei condiţii de participare în notă de promovare) (art. 46 din Legea nr. 303/2004)
- reintroducerea prevederii privind numirea foştilor magistraţi cu vechime de minim 10 ani în funcţii vacante la instanţe sau parchete de acelaşi grad cu cele unde au funcţionat. (art. 33 ind. 1 alin. 1 din Legea nr. 303/2004),
considerând că toate aceste propuneri vor determina grave consecinţe asupra sistemului judiciar.
Atragem atenţia că aceste modificări, efectuate în condiţii netransparente, fără consultarea magistraţilor, reprezintă o întoarcere la prevederi a căror înlăturare a fost susţinută de tot corpul judiciar în perioada 2007-2009 şi au fost puternic criticate prin rapoartele cu privire la sistemul judiciar în cadrul monitorizării justiţiei prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) agreat de Uniunea Europeană şi România.
- Prin aceste propuneri se nesocotesc flagrant actele internaţionale care consacră principiile fundamentale privind independenţa judecătorilor – importanţa selecţiei, pregătirii şi a conduitei profesionale a acestora, respectiv a standardelor obiective ce se impun a fi respectate atât la intrarea în profesia de magistrat, cât şi la instituirea modalităţilor de promovare.
Potrivit Principiilor Fundamentale privind Independenţa Judecătorilor, adoptate de Congresul al VII-lea al Naţiunilor Unite, aprobate prin rezoluţiile Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite nr. 40/32 din 29 noiembrie 1985 şi 40/146 din 13 decembrie 1985, „cei selectaţi pentru funcţiile de judecător vor fi persoane integre şi competente, având pregătire adecvată sau calificare juridică. Orice metodă de selecţie şi de promovare a judecătorilor/procurorilor va fi elaborată astfel încât să nu permită numirile pe motive necorespunzătoare” (pct. 10).
De asemenea, la pct. 13 se prevede că „promovarea judecătorilor, oriunde există un astfel de sistem, trebuie să aibă la bază factori obiectivi, în special calificarea profesională, integritatea şi experienţa.”
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a recomandat guvernelor statelor membre să adopte sau să consolideze toate măsurile necesare pentru promovarea rolului judecătorilor, în mod individual, dar şi al magistraturii, în ansamblu, în vederea promovării independenţei acestora, aplicând, în special, următoarele principii: (…) I.2.c. „orice decizie referitoare la cariera profesională a judecătorilor trebuie să se bazeze pe criterii obiective, selecţia şi promovarea judecătorilor trebuie să se facă după meritele şi în funcţie de pregătirea profesională, integritatea, competenţa şi eficienţa acestora”. (Recomandarea nr. (94)/12 din 13 octombrie 1994, cu privire la independenţa, eficienţa şi rolul judecătorilor)
Orice „criterii obiective” care caută să garanteze că selectarea şi cariera judecătorilor se bazează pe merite, ţinând cont de pregătirea profesională, integritate, capacitate şi eficienţă” nu pot fi definite decât în termeni generali. Se urmăreşte în primul rând conferirea unui conţinut aspiraţiilor generale spre „numirea pe baza de merit” şi „obiectivism”, alinierea teoriei la realitate.
Standardele obiective se impun nu numai pentru a exclude influenţele politice, şi pentru a preveni riscul apariţiei favoritismului, conservatorismului şi a „nepotismului”, care există în măsura în care numirile sunt făcute într-o maniera nestructurată. Deşi experienţa profesională corespunzătoare este o condiţie importantă pentru promovare, vechimea în muncă, în lumea modernă, nu mai este general acceptată ca principiu dominant de determinare a promovării.
Publicul manifestă un interes sporit nu numai faţă de independenţa, ci şi faţă de calitatea sistemului judecătoresc şi, mai ales în vremuri când se produc mari schimbări. Poate exista o eventuală sacrificare a dinamismului atunci când promovările se bazează în întregime pe vechimea în muncă, ce nu poate fi justificată printr-un câştig real în ceea ce priveşte independenţa.
- Recrutarea judecătorilor şi procurorilor trebuie să fie efectuată exclusiv pe bază de concurs – indicaţiile Raportului Comisiei Europene din 4 februarie 2008, recomandările Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei şi ale Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni.
Prin propunerile înaintate de Comisia nr. 1 către Plenul CSM, privind reinstituirea modalității de intrare în profesia de magistrat exclusiv prin interviu pentru avocații şi magistraţii-asistenţi cu vechime în profesia respectivă de 18 ani, se nesocotesc măsurile luate ca urmare a monitorizării sistemului judiciar în cadrul MCV până în prezent. Practic, se urmărește întoarcerea la procedurile ad-hoc de recrutare, cu încălcarea gravă a tuturor principiilor pe care România s-a angajat să le respecte.
Această propunere nu este justificată de vreun număr imens de locuri vacante în sistem. Dimpotrivă, criza locurilor vacante nu mai există la momentul actual, chiar şi fără adoptarea acestor noi prevederi, numărul auditorilor se justiţie selectaţi anual va fi din ce în ce mai mic, probabil concursurile de admitere se vor organiza o singură dată la doi ani, pentru că nu mai sunt multe posturi vacante în sistem, prin urmare nicio justificare de acest gen nu se aplică.
Totodată, un argument legat de faptul că anumite locuri de la judecătoriile izolate, cu activitate redusă, nu se vor ocupa nu justifică o astfel de măsură cu impact grav și de neadmis asupra sistemului judiciar. Măsurile care trebuie luate pentru aceste judecătorii, ineficiente în activitate, este de desființare, iar nu de recrutare în sistem exclusiv prin interviu. Mai mult, nu există niciun caz în care un judecător sau procuror admis în magistratură prin concurs să refuze să accepte un post la o judecătorie cu activitate redusă.
Reamintim că, potrivit Raportului Comisiei Europene din 4 februarie 2008 privind progresele din România în domeniul reformei sistemului judiciar – http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:52008DC0062&from=EN , angajamentul luat de România a fost cel de elaborare şi punere în aplicare în sistemul judiciar a unei scheme de personal raţionale şi realiste, pe baza unei evaluări continue a necesităţilor.
Comisia Europeană a constatat că jumătate din recrutările în sistemul judiciar au urmat o procedură ad-hoc pentru a asigura ocuparea rapidă a posturilor vacante existente, pe bază de interviuri şi experienţa în muncă, fără a controla calificările sau pregătirea noului magistrat.
Atragem atenţia asupra faptului că şi anterior acestui raport au fost făcute recomandări cu privire la modul de recrutare a magistraţilor, astfel încât aceştia să corespundă noilor exigenţe impuse nu în ultimul rând de evoluţia legislaţiei şi jurisprudenţei, precum şi de aplicarea normelor de drept al Uniunii Europene, a jurisprudenţei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului.
Astfel, după cum am arătat la punctul 1, prin Recomandarea R (94) 12 a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei către statele membre cu privire la independenţa, eficienţa şi rolul judecătorilor, se atrage atenţia statelor membre cu privire la necesitatea numirii şi promovării judecătorilor pe criterii obiective, care să aibă la bază competenţa profesională, integritatea şi eficienţa acestora.
Motivul pentru care s-a apelat la recrutările prin interviu şi fără a asigura garanţiile stipulate (examen şi formare iniţială) a fost, la nivelul perioadei 2004-2008, necesitatea ocupării rapide a locurilor vacante din sistem. În aceste condiții, au fost sacrificate, pentru a se asigura „cantitatea”, aspecte esenţiale legate de „calitatea” actului de justiţie. Cei recrutaţi prin interviu nu sunt în măsură să răspundă exigenţelor actuale ale profesiei de magistrat din moment ce nu le-au fost testate cunoştinţele şi nu au fost anterior pregătiţi pentru a răspunde acestor exigenţe. Admiterea prin interviu este o soluţie păguboasă care creează un dezechilibru şi care, în realitate, opreşte accederea în magistratură a celor cu adevărat motivaţi.
- Avantajele recrutării şi promovării pe bază de concurs – admitere la Institutul Naţional al Magistraturii; rolul Institutului Naţional al Magistraturii în formarea magistraţilor, exigenţele actuale ale profesiei de magistrat.
Dispoziţiile Legii nr. 303/2004, cât privește recrutarea magistraților exclusiv pe bază de examen, şi promovarea magistraţilor, exclusiv prin examen, nu trebuie schimbate.
Modalitatea principală de admitere în magistratură trebuie să rămână concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, iar modalitatea principală şi unică de promovare în funcţiile de execuţie trebuie să fie examenul obiectiv.
În mod excepţional, aşadar în cazuri extraordinare, pot fi numiţi tot pe bază de concurs, persoanele indicate la art. 33 alin. 1 din Legea nr. 303/2004, după concurs şi numire, aceştia urmând un curs de formare profesională în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii.
Propunerea criticată – de intrare în profesie a avocaţilor şi magistraţilor-asistenţi cu minim 18 ani vechime – nu reglementează ca acei primiţi în magistratură fără concurs să urmeze cursuri de formare profesională şi nici să susţină la finalul cursurilor de formare un examen a cărui nepromovare să atragă eliberarea din funcţie, nu sunt propuse niciun fel de dispoziţii tranzitorii pentru a reglementa situația magistraţilor care au fost numiţi fără concurs.
Rolul Institutului Naţional al Magistraturii este acela de a forma magistratul în acord cu modelul de magistrat european. Formarea unui astfel de magistrat, perfecţionarea sistemului de pregătire a magistraţilor şi, mai ales, de selecţie a acestora, constituie preocupări permanente şi în alte state membre, acest obiectiv revenind în exclusivitate şcolilor naţionale de magistratură. Spre exemplu, Şcoala Naţională de Magistratură din Franţa doreşte reformarea sistemului de primire în profesie în felul următor: prin introducerea testelor de personalitate pentru a detecta eventualele dificultăţi legate de fragilitatea psihologică a candidaţilor, identificarea capacităţii de raţionament şi decizie, iar în cadrul formării magistraţilor se urmăreşte: dobândirea/aprofundarea cunoştinţelor de limbi străine, stăpânirea dreptului UE şi a celui internaţional, cunoaşterea sistemelor de drept străine prin programe de schimb între şcolile de magistratură, stagiu obligatoriu în străinătate. Aşadar, se observă clar preocuparea pentru selecţia cât mai bună şi pentru o formare cât mai avansată a magistratului.
În schimb, în România, se constată în acest plan, prin înaintarea propunerilor criticate de noi, un puternic regres. Deşi sunt create bazele legislative pentru o astfel de selecție şi promovare pe criterii obiective, în mod cu totul inexplicabil se propune întărirea modalităţilor de primire în profesie pe baza unei selecţii superficiale şi arbitrare.
Din perspectiva propunerii referitoare la primirea în profesia de magistrat exclusiv pe bază de interviu, atragem atenţia că reîntoarcerea la prevederile anilor 2004-2008,va conduce în mod cert la consecinţe pe care le apreciem ca fiind extrem de grave, iar dacă există opinii contrare, în combaterea acestora, precizăm încă o dată cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească un magistrat pentru a corespunde profilului de magistrat actual: cunoştinţe temeinice de drept intern, de drept al Uniunii Europene şi familiarizarea cu jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului, valorificarea corectă a acestora, deprinderea unor tehnici corecte de întocmire a actelor procedurale, cunoaşterea a cel puţin două limbi de circulaţie internațională, cunoştinţe de operare PC, familiarizarea cu regulile de deontologie profesională, motivaţie puternică pentru a desfăşura o carieră şi nu pentru a considera profesia de magistrat o trecere pasageră cu finalizarea unor avantaje materiale (un anumit cuantum al pensiei speciale, spre exemplu, după 1-2 ani în profesie, aşa cum s-a întâmplat şi în anii 2007-2009).
Ne punem firesc întrebarea: vor corespunde avocaţii şi magistraţii asistenţi, indiferent de vechimea în alte funcţii, care nu au beneficiat de formare profesională şi care nu au fost selectaţi pe bază de competenţă profesională, profilului indicat? Răspunsul nostru este evident negativ.
În ceea ce priveşte schimbarea modalităţii de promovare în funcţii de execuţie, suntem împotriva unui criteriu insuficient şi total subiectiv – evaluare a activităţii în ultimii 3 ani, în detrimentul unei examinări obiective.
Evaluarea pe ultimii 3 ani nu constituie o probă, fiind o procedură lipsită de transparenţă şi de predictibilitate, neputând conduce la concluzia că notele acordate sunt susţinute de aprecieri obiective. Dimpotrivă, orice sursă de apreciere subiectivă trebuie înlăturată. Or, o astfel de modalitate propusă va da naştere la suspiciuni privind evaluarea anumitor candidaţi şi modul în care au obţinut anumite calificative, deşi notele la proba scrisă nu îi îndreptăţeau la aceste calificative. Reiterăm aici recomandările Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, cu privire la promovarea judecătorilor, care trebuie să se facă după meritele şi în funcţie în principal de pregătirea profesională, apoi integritatea, competenţa şi eficienţa acestora.
Or, acestea pot fi examinate doar prin intermediul unui examen, iar nu pasând sarcina examinării către o evaluare de natură să departajeze candidaţi de aceeaşi valoare în mod neprevizibil şi nejustificat.
Atragem atenţia şi asupra aspectului că nu se face vreo diferenţiere cât priveşte evaluarea, dacă aceasta priveşte ultimii 3 ani în activitatea efectivă în instanţe/parchete ori dacă priveşte o activitate în urma detaşării în diverse alte autorităţi: Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Externe, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Naional al Magistraturii etc. Există o diferenţă majoră de evaluare în ce priveşte autorităţile menţionate, ceea ce denotă gradul şi mai mare de subiectivism al criteriului propus.
Evaluarea pe anumite perioade de timp nu poate constitui o barieră în promovare prin instituirea sa ca probă cu o pondere de 50% din nota finală. Acest sistem este total inacceptabil, evaluarea nu poate constitui decât un criteriu de înscriere la examen, ceea ce şi constituie la momentul actual. Evaluarea vizează îndeplinirea condiţiilor de integritate şi eficienţă mai sus indicate şi se exprimă în calificative, iar nu în note. Nu poate fi mai mult d o condiţie de participare la examen, iar nu de promovare a examenului.
Totodată, criticăm lipsa oricăror precizări privind proba scrisă la promovare în funcţii de execuţie, nefiind detaliat în ce constă această probă scrisă, ce înseamnă caracter practic şi reieşind că o evaluare a cunoştinţelor teoretice (care se impune în special la acest moment al intrării în vigoare de noi coduri) şi a pregătirii profesionale, a fost înlăturată total. Pregătirea profesională, primul criteriu luat în considerare de Recomandarea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, a fost cu totul exclusă.
Arătăm că este discutabilă propunerea referitoare la mărirea excesivă a vechimii pentru promovare (7 ani vechime efectivă pentru tribunal, 10 ani vechime efectivă pentru curte de apel), iar aceasta trebuie raportată la capacităţile sistemului. O vechime foarte mare poate să înlăture orice stimulare de dezvoltare a magistraţilor şi să determine o plafonare a acestora din punct de vedere al carierei. Deşi, în mod repetat, s-a pus în vedere membrilor Consiliului Superior al Magistraturii necesitatea unei reglementări în cadrul examenelor de promovare în sensul instituiri unei vechimi efective la instanţa imediat inferioară (2-3 ani), aceasta nu trebuia înţeleasă ca o instituire a unei vechimi pentru promovare la tribunal şi curte de apel care nu este justificată de Comisie prin date concrete.
Apar vădite neconcordanţe în propunerile înaintate, deoarece, pe de o parte, se măreşte vechimea pentru promovare la peste un deceniu, ceea ce denotă că nu mai există locuri vacante în sistem, iar, pe de altă parte, se instituie modalităţi de primire în sistem ce pot fi justificate doar de un număr excesiv de mare de locuri vacante la toate nivelurile de jurisdicţie (spre ex. reprimirea în profesie a celor care au avut funcţii de magistraţi timp de minim 10 ani).
Niciun studiu al capacităţilor sistemului nu însoţeşte propunerile Comisiei şi niciun fel de argumente nu sunt aduse în sprijinul lor.
- Recrutarea prin interviu şi recrutarea prin examen – carenţele recrutării prin interviu şi exemple concrete din interviuri; modalitatea de susţinere a examenelor de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi direct în magistratură, numărul, complexitatea examenelor şi pregătirii din cadrul Institutul Naţional al Magistraturii şi obiectivul principal al acesteia – formarea unui corp de magistraţi care să corespundă profilului optim actual.
Carenţele recrutării magistraţilor pe bază exclusiv de interviu transpar din însăşi modalitatea efectivă de examinare. Astfel, în perioada anilor 2004-2008 aceştia au fost supuşi unui interviu, la care întrebările pot fi calificate cu multă îngăduinţă formale, de către orice absolvent al facultăţilor de drept. Exemplele sunt cunoscute: „ce spuneţi când intraţi în sala de judecătă?, cum reacţionaţi când un justiţiabil stă cu căciula pe cap în sală?, care este competenţa judecătoriilor?” (a se vedea http://www.juridice.ro/32213/interviuri-intrare-magistratura-concurs.html). Magistraţii astfel examinaţi au fost numiţi fără a fi supuşi unui test în ceea priveşte competenţa profesională, motivat de experienţa pe care aceştia au acumulat-o. Nu este negată abilitatea profesională a acestora care se recomandă în profesia din care provin, nu în aceea de magistrat. Admiterea în serviciul public, ca peste tot în lumea considerată modernă, trebuie făcută urmare unui examen, care trebuie să evalueze cunoştinţele teoretice ale candidatului, care se presupune că nu are, la acel moment, practica serviciului (practica e personală iar învățarea unor speţe indicate într-o bibliografie nu face dovada experienţei, competenţei şi eficienţei, ci eventual a memoriei candidatului).
Spre comparaţie, cei numiţi pe bază de concurs sunt supuşi mai întâi unui examen eliminatoriu, de dificultate ridicată (cel mai dificil dintre toate examenele aferente profesiilor juridice) cu privire la cunoştinţe de drept, apoi unui interviu care pune cu totul alte probleme candidaţilor. Astfel, se cunoaşte că în cadrul acestui interviu candidaţii sunt supuşi unui adevărat examen, care are o parte psihologică şi o parte referitoare la norme de deontologie (speţe cărora candidaţii trebuie să le găsească soluţii în acord cu normele codului deontologic). Ulterior, aceştia urmează doi ani cursuri de formare profesională, finalizate – la rândul lor – cu multiple alte examene, de ordinul zecilor.
Experienţa acumulată în alte profesii, respectiv avocat, consilier juridic, notar, magistrat asistent, nu înseamnă şi însuşirea tuturor cunoştinţelor necesare, corespunzător profilului actual de magistrat. Pentru a putea deveni magistrat, esenţial este să fie întrunite, în principal, cerinţe referitoare la competenţa profesională şi integritate, iar îndeplinirea condiţiei referitoare la competenţa profesională nu se poate verifica altfel decât prin testare.
Aşadar, cei primiţi pe bază de interviu sunt admişi printr-o verificare formală şi superficială în bloc, atât a cunoştinţelor juridice cât şi motivării psihologice, şi fără ca ulterior să fie supuşi unei formări profesionale, motivat de experienţa pe care o au, argument care porneşte de la premise false. Trebuie ţinut seama obligatoriu de realitatea imediată din România, care nu indică cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte pregătirea din domeniul juridic. De cele mai multe ori, aceasta este superficială.
Susţinerea examenelor identifică acele persoane care s-au preocupat de pregătire continuă şi actuală şi care au motivaţie puternică de a deveni magistraţi şi de a se supune formării în acest scop.
Deşi experienţa profesională este doar unul dintre criteriile ce pot fi avute în vedere pentru admiterea în magistratură sau promovarea în sistem, în fapt, prin propunerile formulate, s-a substituit tuturor celorlalte criterii, din moment ce restul lor nu mai sunt avute în vedere şi nu sunt corespunzător verificate în cazul celor numiți direct pe post, fără concurs. Vechimea în alte profesii a devenit o condiţie suficientă pentru numirea în magistratură, fiind greu de susţinut că „interviul” reprezintă, cu adevărat, o verificare a cunoştinţelor acumulate, precum şi a cerinţelor psihologice care trebuie întrunite de către magistraţi. Mai mult decât atât, vechimea nu este luată în considerare numai la admiterea în profesie, ci este valorificată încă o dată, permiţându-se acestor magistraţi numiţi fără concurs să acceadă direct la instanţele superioare.
CONCLUZII:
Considerăm că soluția pentru ocuparea puţinelor locurilor vacante din magistratură nu este şi nu poate fi aceea a facilitării intrării în magistratură prin interviu a unor persoane nemotivate şi nepregătite să facă faţă cerinţelor actuale. Având în vedere maniera în care este perceput de către opinia publică corpul magistraturii actuale, nu se poate spune că imaginea justiţiei se va îmbunătăţi prin generalizarea sistemului recrutării pe bază de interviu, prin chestionarea absolut formală a „candidatului” (de fapt, am putea să-l numim „magistrat” încă dinaintea interviului), cu consecinţa primirii în sistem a unor persoane care nu au cunoştinţele necesare, nici disponibilitatea de a le acumula. Esenţială este capacitatea candidatului de a aprecia liber şi imparţial situaţiile juridice cu care se confruntă şi de a aplica dreptul în spiritul respectării demnităţii persoanelor şi a drepturilor acestora.
Se impune înlăturarea alternativei comode, dar ineficiente, a numirii pe bază de interviu, care creează dezechilibre şi prejudiciază sistemul în totalitate. Justificarea menţinerii unei astfel de soluţii inclusiv pe baza opiniei că numărul de posturi rezervate unor astfel de numiri este mic, a fost contrazisă în perioada anilor 2004-2008 prin datele reale, când se ajunsese la 195 de locuri ocupate prin interviu, locuri la care se urmărea adăugarea altora, în condiţiile în care numărul de posturi vacante la judecătorii ţi parchetele aferente era de 204. Or, o astfel de consecinţă se produce în mod iminent prin admiterea propunerii de reîntoarcere la această modalitate de primire în sistem.
Este necesară, totodată, eliminarea posibilităţii reprimirii formale în sistem a magistraţilor pensionaţi sau celor care şi-au dat demisia, prin excluderea variantei reîntoarcerii acestora la instanţa de unde s-au pensionat sau de unde au plecat de bună voie. Posturile de la instanţele superioare trebuie asigurate pentru promovare în urma organizării concursurilor. Nu trebuie închisă calea promovărilor prin această metodă. Aceste posturi sunt mai puţine comparativ cu judecătoriile, se cere un personal energic, care să posede cunoştinţe actuale şi moderne, nu reîntoarcerea unor persoane cu privire la care există riscul să ţină sistemul în loc şi chiar să nu facă faţă. Cumulul unei pensii substanţiale cu indemnizaţia de magistrat este un avantaj individual, care nu trebuie generalizat.
Se impune înlăturarea oricăror modalităţi subiective de promovare în funcţii de execuţie, mai ales a transformării unei condiţii generale de participare la examene ca evaluarea profesională, în barieră perpetuă şi subiectivă, în detrimentul examinării obiective, pe bază de examen, a cunoştinţelor atât teoretice cât şi practice.
Mai mult ca oricând, este imperios necesar a se acorda o maximă atenţie modalităţilor de primire în magistratură şi formării magistratului din România la standarde egale cu cele din statele membre ale Uniunii Europene. Aceste modificări propuse de comisia de specialitate a Consiliului Superior al Magistraturii, efectuate în condiţii netransparente, fără consultarea magistraţilor, reprezintă o întoarcere la prevederi a căror înlăturare a fost susţinută de tot corpul judiciar în perioada 2007-2009 şi care au fost puternic criticate prin rapoartele cu privire la sistemul judiciar, în cadrul monitorizării justiţiei prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) agreat de Uniunea Europeană şi România.
26.07.2015
LISTA MAGISTRAŢILOR (JUDECĂTORI ŞI PROCURORI)
CARE SUSŢIN MEMORIUL
- Dragoş Călin, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Amalia Cecilia Moleanu, judecător, Tribunalul Mehedinţi
- Roxana Maria Călin, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Ionuţ Militaru, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Claudiu Drăguşin, judecător, Judecătoria sectorului 4 Bucureşti
- Carmen Solcoi, judecător, Tribunalul Braşov
- Robert Cadea, judecător, Tribunalul Braşov
- Cosmin Radu Mitroi, judecător, Tribunalul Teleorman
- Marilena Neacşu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Laurentiu Mihai Bălan, judecător, Judecătoria Sfântu Gheorghe
- Oana Pelin, judecător, Judecătoria sectorului 2 Bucureşti
- Liviu Cornel Dobranişte, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Alexandru Felix, judecător, Tribunalul Buzău
- Delia Duros, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 6 Bucureşti
- Cezar Ştefănescu, judecător, Curtea de Apel Bacău
- Alina Nadia Guluţanu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Cristina Florea, judecător, Tribunalul Brașov
- Vlad Andrei Ardeleanu, judecător, Judecătoria Constanța
- Oana Cristina Munteanu, judecător, Judecătoria Constanta
- Ciprian Bodu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia
- Vica Oprisan, judecător, Judecătoria Călaraşi
- Ioana-Andreea Roescu, judecător, Judecătoria Drăgăşani
- Ilisie Teofil, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea
- Rosina-Valentina Todea, judecător, Judecătoria Cluj-Napoca
- Octavian Samoilă, judecător, Judecătoria Drăgăşani
- Ştefan Aurelian Ispăşoiu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov
- Aurelian-Marian Murgoci-Luca, judecător, Judecătoria sectorului 5 Bucureşti
- Ioana Brădăţeanu, judecător, Tribunalul Iasi
- Elena Mihaela Toma, judecător, Judecătoria Targoviste
- Dorina Ivascu, procuror, DNA, ST Galaţi
- Victor Chiţu, judecător, Curtea Militară de Apel Bucureşti
- Valentin Marian Pascu, judecător, Judecătoria Lugoj
- Costin Andrei Stancu, judecător, Tribunalul Specializat Argeş
- Dana Iuliana Stancu, judecător, Judecătoria Piteşti
- Adela Popescu, judecător, Tribunalul Valcea
- Lilica Viuleţ, judecător, Judecătoria sectorului 2 Bucureşti
- Claudiu Corobană, judecător, Judecătoria sectorului 3 Bucureşti
- Ștefania Anton, judecător, Curtea de Apel Suceava
- Liviu Mihai Urziceanu, judecător, Judecătoria Arad
- Bogdan Mateescu, judecător, Judecătoria Rm. Vâlcea
- Adina Ghiţă, judecător, Tribunalul Dolj
- Nicoleta Ghiciulescu, judecător, Judecătoria Chişineu Criş
- Mircea Pîrvu, judecător, Judecătoria Băileşti
- Alin Vasonan, judecător, Curtea de Apel Oradea
- Laura Uce, judecător, Tribunalul Vâlcea
- Monica Anghel, judecător, Judecătoria Vălenii de Munte
- Cristian Nicolae Iliescu, judecător, Tribunalul Dolj
- Daniela Delia Stoica, judecător, Judecătoria sectorului 5 Bucureşti
- Grigore Surd, judecător, Tribunalul Satu Mare
- Ioana Mihaela Neacşa, judecător, Tribunalul Argeş
- Corina Tudor, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Ancuta Blănariu, judecător, Judecătoria Roman
- Cosmin Ungureanu, judecător, Judecătoria Slatina
- Anca Codreanu, judecător, Tribunalul Covasna
- Vasile Bozeşan, judecător, Tribunalul Teleorman
- Maria-Cătălina Marcu, judecător, Curtea de Apel Suceava
- Mihail Stănescu-Sas, judecător, Curtea de Apel Constanţa
- Rareş Ciauşu, procuror, DIICOT Cluj
59 Lucian-Cosmin Manoloiu, judecător, Judecătoria Slatina
- Ciprian Cristian Purice, judecător, Judecătoria Slobozia
- Mihaela Bunăiașu, judecător, Judecătoria Slatina
- Alexandra Ghergheşanu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Mădălina Cioară, judecător, Tribunalul Vaslui
- Adrian Păcurar, judecător, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti
- Iarina Prelipceanu, judecător, Tribunalul Cluj
- Cristina Ardeleanu, judecător, Tribunalul București
- Dragoş Păduraru, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa
- Victor Văduva, judecător, Judecătoria Constanţa
- Florin Lupaşcu, judecător, Tribunalul Specializat Mureş
- Melania Isopescu, judecător, Judecătoria Piatra-Neamt
- Ioana Nicoleta Spiridonescu, judecător, Judecătoria Craiova
- Andreea Maria Dumbrăveanu, judecător, Judecătoria sectorului 3 Bucureşti
- Călin Dumbrăveanu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2 Bucureşti
- Simona Taus, judecător, Judecătoria Zărnești
- Andrea Meșter, judecător, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti
- Delia Elena Holbocianu, judecător, Judecătoria Suceava
- Claudiu Holbocianu, judecător, Judecătoria Suceava
- Ciprian Tiţa, judecător, Judecătoria Piteşti
- Ibolya Szende Bolbos, judecător, Tribunalul Bistrita Năsăaud
- Iulia Ioana Bilciu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov
- Cristina Moisa, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Angelica Ulianov, judecător, Judecătoria Constanţa
- Gabriel Ulianov, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa
- Marcu-Aurelian Cîrstea, judecător, Judecătoria Bălcesti
- Serena Evda Militaru, judecător, Judecătoria sectorului 2 Bucureşti
- Adriana Daniela Barcau, judecător, Judecătoria sectorului 2 Bucureşti
- Diana Mușuroiu, judecător, Judecătoria Târgoviște
- Adrian Năstase, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Ioan Fundătureanu, judecător, Tribunalul Arges
- Adina Fundătureanu, judecător, Curtea de Apel Piteşti
- Gabriel-Cristian Ursa, judecător, Judecătoria Tg. Mureş
- Ovidiu-Ştefan Scarlatescu, judecător, Judecătoria Lugoj
- Oana Ionescu, judecător, Judecătoria Călăraşi
- Simona Ştefania Matei, judecător, Tribunalul Brasov
- Corina Etcu, judecător, Judecătoria Iaşi
- Silviana Camelia Călin, judecător, Judecătoria Calarasi
- Oana Stroiu, judecător, Judecătoria Braşov
- Ioan-Paul Chiş, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti
- Loredana Alexandrescu, judecător, Judecătoria Iași
- Vasile Airinei, procuror, DIICOT ST Iaşi
- Răzvan Dicu, judecător, Tribunalul Galaţi
- Anca Pârleţeanu, judecător, Judecătoria Constanţa
- Maria Timoaşcă, judecător, Judecătoria Constanţa
- Adriana Nicolae, judecător, Judecătoria Buzau
- Diana Deculescu, judecător, Judecătoria Constanţa
- Bogdan Ciprian Pîrlog, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Dan Lixandru, judecător, Judecătoria Slatina
- Antonela Alis Jica, judecător, Judecătoria Vălenii de Munte
- Adrian Popescu, judecător, Judecătoria Pucioasa
- Horaţiu Constantin Stângaciu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
- Ioana Hanganu, judecător, Judecătoria Piatra Neamt
- Dragoş Gheorghe, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca
- Liliana – Mirela Puşcaşu, judecător, Judecătoria Onești
- Bogdan Zdrenghea, judecător, Tribunalul Cluj
- Anca Moldovan, judecător, Curtea de Apel Cluj
- Felix Lucian Șalar, judecător, Curtea de Apel București
- Marius Vâlcu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 6 Bucureşti
- Florin-Mircea Zaharia-Lupu, judecător, Judecătoria Iasi
- Alexandra Luiza Barea Brezae, judecător, Judecătoria sectorului 6 Bucureşti
- Mihai Hondor, procuror, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
- George Ionescu, judecător, Tribunalul Argeş
- Andreea Diaconu, judecător, Tribunalul Argeş
- Lucia Dobrin, judecător, Tribunalul Timiş
- Petronela-Maria Mateiş, judecător, Tribunalul Bacău
- Irina Cătălina, judecător, Judecătoria Piatra-Neamţ
- Ioan Georgiu, judecător, Judecătoria Gherla
- Marina Braşovean, judecător, Judecătoria Vaslui
- Andreea Manuela Popovici, judecător, Judecătoria Bacău
- Monica Sortan, judecător, Curtea de Apel Cluj
- Alina Elena Comăniţă, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov
- Cristian Grigore, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe
- Evelina Oprina, judecător, Tribunalul Ilfov
- Georgeta Raluca Ancuţa, judecător, Judecătoria Craiova
- Dumitru Cristian Bogdan, judecător, Judecătoria Costeşti
- Irina Popescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa
- Constantina-Monica Turcu, judecător, Judecătoria Constanţa
- Nadina Drecea, judecător, Judecătoria sectorului 2 Bucureşti
- Adrian Mihai Cârstea, judecător, Judecătoria Buzău
- Dana Maria Puiu, judecător, Tribunalul Salaj
- Alina Popescu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Cosmin Dijmărescu, judecător, Tribunalul Dolj
- Roxana Negrea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov
- Mihaela Apostol, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi
- Liana Nicoleta Arsenie, judecător, Tribunalul Teleorman
- Carmen Camelia Băilă, judecător, Tribunalul Arad
- Elena Ciulin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 București
- Iulia Lulciuc, judecător, Judecătoria Suceava
- Elena Lixăndroiu, judecător, Judecătoria Târgovişte
- Mihaela Beldie, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 București
- Răzvan Bara, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov
- Alexandra Ion, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Carmen Andreea Cimpoiasu Tanislav, judecător, Judecătoria Câmpina
- Nicoleta Burlacu, judecător, Judecătoria Timişoara
- Cristian Ungureanu, judecător, Judecătoria Vatra Dornei
- Daniela Loredana Hariton, judecător, Judecătoria Vatra Dornei
- Anca Cazac, judecător, Judecătoria Zărneşti
- Alina Palancanu, judecător, Judecătoria Botoşani
- Sorina Iolanda Marinas, judecător, Judecătoria Craiova
- Dana Cosareanu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Sirbu Monica Elena, judecător, Judecătoria Timișoara
- Cristian-Marius Grecescu, judecător, Tribunalul Dolj
- Carmen Layet, judecător, Judecătoria Buftea
- Mihaela Bivol, judecător, Tribunalul Suceava
- Larisa Isabella Munteanu, judecător, Tribunalul Ialomiţa
- Mădălina Enache, procuror, Parchetul d.p.l. CA Bucureşti
- Adriana Macarie, judecător, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Bogdan Niculescu, judecător, Judecătoria Intorsura Buzăului
- Claudia Toma, judecător, Judecătoria Târgu Mureș
- Dana Rusu, judecător, Judecătoria Gherla
- Irina Dumitru, judecător, Tribunalul Specializat Mureş
- Anca Ionela Zamfiroi, judecător, Tribunalul Vaslui
- Adrian Popescu, judecător, Judecătoria Cluj-Napoca
- Sebastian Olteanu, judecător, Judecătoria Ploiești
- Veronica Gavriş Todinca, judecător, Judecătoria Dragomireşti
- Cristina Vlad, judecător, Judecătoria Buzău
- Claudiu Daniel Falcan, judecător, Tribunalul Mehedinţi
- Ana – Maria Iftinca – Voicu, judecător, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti
- Oana Codina, judecător, Tribunalul Vaslui
- Cristina Crăciun, judecător, Tribunalul Timiș
- Cristina Ioniţă, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Iulian Dirzeanu, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Corina Mureşan, judecător, Curtea de Apel Târgu Mureş
- Flavius Mureşan, judecător, Tribunalul Specializat Mureş
- Vlad Țari, judecător, Judecătoria Sectorului 2 București
- Elena Blidaru Mateescu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Codruța Strîmb, judecător, Curtea de Apel București
- Marius Peter, judecător, Judecătoria Năsăud
- Raluca Mirica, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov
- Ştefan Lucaciuc, judecător, Curtea de Apel Timişoara
- Mihaela Ciocea, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Ioan Octavian Ovac, judecător, Judecătoria Bârlad
- Daniela Mihaela Telescu, judecător, Judecătoria Bârlad
- Mădălina Trușcan, judecător, Judecătoria Brașov
- Florin Potîrnichie, judecător, Judecătoria Agnita
- Dana Tiţian, judecător, Curtea de Apel Alba Iulia, detaşat DNA
- Codruţ Marian Bărbulescu, judecător, Judecătoria Sf. Gheorghe
- Ilenuța Bădiceanu, judecător, Tribunalul Argeş
- Cristina Chelaru, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Iulia Florica Dumitru, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Irina Popa, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Lucian Ionuţ Brânzac, judecător, Tribunalul Botoşani
- Cristina Radu, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Anda Murgoi, procuror, PCA Alba Iulia
- Oana Mihaela Vieru, judecător, Tribunalul Vaslui
- Laura Moroiu, judecător, Judecătoria Piatra Neamţ
- Mihai Adrian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara
- Andreea Anchidin, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Alexandru Cobîscan, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Nicoleta – Monica Bratu, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Andreea Neţoiu, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
211. Sabina Bolla, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti - Cristina Ionescu Lupeanu, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Mihaela Nicodim, judecător, Judecătoria Piatra Neamţ
- Claudia Vasiliu, judecător, Judecătoria Piatra Neamţ
- Cristina Dumitriu, judecător, Judecătoria Piatra Neamţ
- Constantina Ionescu, judecător, Judecătoria Piatra Neamţ
- Raluca Băltog, judecător, Judecătoria Piatra Neamţ
- Oana Movileanu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ
- Anca-Emilia Irimia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş
- Denis Dimitriu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş
- Gheorghe Bîrdău, judecător, Judecătoria Craiova
- Elena Anton, judecător, Tribunalul Argeş
- Adrian Anton, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş
- Rareş Stan, procuror, Parchetul de pe lângă JS2, delegat la PT Bucureşti
- Marius Voineag, procuror, DIICOT Structura centrală
- Livia Mercan, judecător, Judecătoria Piteşti, detaşat Direcţia Agentul Guvernamental
- Adina Botezatu, judecător, Judecătoria Braşov
- Tudoriţa Manta, judecător, Tribunalul Specializat Mureş
- Iuliana Madalina Poeana, judecător, Tribunalul Prahova
- Florentina Ivăncioiu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Alexandra Mănescu, judecător, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Virginia Opăriuc, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Cristina Diana Puha, judecător, Tribunalul Suceava
- Alexandra Magdas, judecător, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti
- Dorina Mihaela Bereş, judecător, Curtea de Apel Oradea
- Maria Surduleac, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Anca Gheorghiu, judecător, Judecătoria Braşov
- Florentina Iavorschi, judecător, Judecătoria Oradea
- Ramona Barbulescu, judecător, Judecătoria Braşov
- Cristi Sorin Bosnea, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Rozalia-Cristina Luca, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Alina Nicoleta Gherghina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6
- Mihaela Spinu, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Cristina Bugeac, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Andreea Dinicu, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Camelia-Maria Ilie, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Ana Savu, judecător, Judecătoria Costeşti
- Cornelia Olteanu, judecător, Judecătoria Costeşti
- Andreea – Ionela Abutnăriţei, judecător, Judecătoria Zărneşti
- Nicoleta Dogariu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Andreea-Alexandra Ailioaie, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara
- Daniela Iuliana Marinescu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Cătălina Cruceru, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Sorin Beteringhe, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea
- Dumitru Cheagă, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 4
- Iuliana-Madalina Larion, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Robert Marin, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Cătălin Chircuşi, judecător, Judecătoria Slatina
- Sandel Botoghina, procuror, DIICOT- ST Piteşti
- Liana Armbruster, procuror, DIICOT- ST Piteşti
- Mihai Valentin, procuror, DIICOT- ST Piteşti
- Tatiana Oprea, procuror, DIICOT- ST Piteşti
- Gheorghe Stoica, procuror, DIICOT- ST Piteşti
- Ionuţ Călina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Mihaela Olaru, procuror, DIICOT ST Piteşti
- Anamaria Lucia Zaharia, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Elena-Lavinia Crăciun, judecător, Judecătoria Constanța
- Carmen Elena Ștefan, judecător stagiar, Judecătoria Constanța
- Mihaela Stanciu, judecător, Judecătoria Constanța
- Oana Mihaela Sorescu, judecător, Judecătoria Constanța
- Antonia Diaconu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti
- Bogdan Catrinescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti
- Carmen Olaru, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti
- Mihaela Bratulescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti
- Mihaela Catalan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti
- Ionut Cristea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti
- Adrian Mihai, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti
278. Vladimir Nanu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti - Alexandru Marian Stătescu, judecător, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti
- Oana Maria Hodorogea, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi
- Roxana Ciurca Roznovat, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi
- Diana Eliza Mincă, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Riza Florentin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Alexandrina Deaconu, procuror, Parchetul d.p.l. CA Bucureşti
- Marius Stefan, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş
- Simona Tuca, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş
- Elena Vlad, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş
- Simona Constantinescu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş
- Catalin Barbuceanu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş
- Eleonora Chirvasiu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş
- Livia Cioara, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş
- Dinu Camelia, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Ciauşescu Carmen Florina, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Frunză Aurelia, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Constantinescu Felicia, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Dumitraşcu Mioara, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Constantinescu Alina, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Stelescu Elena Cristina, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Fulga Violeta, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Lumineanu Marius Alexandru, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Lita Marius, judecător, Judecătoria Râmnicu Vâlcea
- Carmen Răduică, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Enache Iulia, judecător, Judecătoria Bacău
- Carmen Dina, judecător, Judecătoria Rm. Vâlcea
- Iulian Balan, judecător, Curtea de Apel Târgu Mureş
- Ionel Grigorie, judecător, Curtea de Apel Craiova
- Dinu Rebecca Zinca, judecător Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Diana Gabriela Nastase, judecător Tribunalul Arges
- Ramona Mungiu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Raluca Nor, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara
- Adrian Aparaschivei, judecător, Curtea de Apel Suceava
- Ana Aparaschivei, procuror, DIICOT-ST Suceava
313.Tabirta Lorin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timisoara
- Ligia Rotaru, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Mădălina Chircu, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Anamaria Petre, judecător, Judecătoria Satu Mare
- Candale Laura Camelia, vicepresedinte, Judecătoria Bistrita
- Ioana Angheluta, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Cristina Stefan, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Denisa Lazar, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Georgescu Alexandru Bogdan, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Solomon Andrei Nicolae, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Staicu Bogdan, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Buruiană Vițu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Mocioacă Adina Ileana, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Radu Cristina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Ruxanda Ramona Elena, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Berariu Mihaela, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Popoiu Codruț Dumitru, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Prună Mihai, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Dieac Ana Raluca, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Borjog Eduard Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Ionescu Ruxandra, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Țîrlea Adrian, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Paraschivescu Corina Mioara, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Prescorniță Simona Mihaela, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Ivan Gheorghe, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Florescu Cristina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
339 Alestar Violeta, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Bordeianu Nadia, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Ciobanu Ramona, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Gherghe Răzvan Vicențiu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Lăncrănjan Alexandra, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Mortu Ionuț, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Năstasie Ion, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Mirică Alexandru, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Neacșu Denisia, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Melnic Sorin, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Albu Gabriela, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Petrescu Ionuț, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Bocu Mădălina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov
- Răducu Mihai, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov
- Leanca Silvia, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Constantin Irina, Parchetul d.p.l. Trib. București
- Ana Maria Lixandru, judecător, Judecătoria Slatina
- Andreea Crăciun, judecător, Judecătoria Craiova
- Mateescu Maria Valentina, judecător, Judecătoria Slatina
- Riza Livia Constanța, judecător, Judecătoria Slatina
- Calinescu Irina Olivia, judecător, Judecătoria Drăgășani
- Stalpeanu Luminita, judecător, Judecătoria Drăgășani
- Daniela Predescu, judecător, Judecătoria Drăgășani
- Olteanu Dragos, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara
- Pantea Marius-Calin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Gițan Diana Nicoleta, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara
- Loredana Mocan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara
- Felecan Marius, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara
- Purtan Cristina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara
- Silaghi Adina Octavia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara
- Tatu Dragoș Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta
- Sergiu Bulat, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat
- Mariana Vârgă, judecător, vicepreşedinte Tribunalul Argeş
- Andrei Iugan, judecător, Judecătoria sector 5 Bucureşti
- Mariana Nuţi Dobrin, judecător, Tribunalul Teleorman
- Bică Alexandru, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Cioplea Augustina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Dalida Militaru, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Farcas-Hîngan Georgiana Rodica, judecător, Tribunalul Cluj
- Pîrvu Elena Camelia, judecător, Judecătoria Pitești
- Loredana Maria Grigorean, judecător, Tribunalul Suceava
- Gina Ionela Craciun, judecător, Tribunalul Suceava
- Radulescu Cosmin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Damaschin Eniko, judecător, Judecătoria Cornetu
- Amarie Leonard, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Costesti
- Catalin Visinoiu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Costesti
- Nicorina Magraon, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Arges
- Dutu Theodor, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Arges
- Cosmin Puiulescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Arges
- Siea Cristian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Arges
- Radu Adrian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni
- Dragos Hristache, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Campulung Muscel
- Razvan Austrianu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Campulung Muscel
- Daniel Gheorghe, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Campulung Muscel
- Ionel Cotovelea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Campulung Muscel
- Luca Cristina Ramona, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi
- Moraru Alina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi
- Istrate Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi
- Popa Mihai Catalin procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi
- Roman Alexandru, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi
- Mangalagiu Alina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi
- Daniel Otel, judecător, Judecătoria Segarcea
- Liliana Petrovan, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Lavinia Magdalena Bulgaru, judecător,Tribunalul Bucureşti
- Andrei Jurca, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timisoara
- Ionel Iliescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Buculea Raluca, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara
- Mirela Dumitrache Babalac, judecător, Tribunalul Arges
- Elena Veronica Iura, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Coca Alexandra, judecător, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Trascau Olimpia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timisoara
- Asiminei Alexandru, judecător, Judecătoria Suceava
- Raluca Arsenie, judecător, Judecătoria Deva
- Carmen Cojocaru, judecător, Curtea de Apel Craiova
- Mirela Adriana Burlacu, judecător, Judecătoria Buzau
- Rotaru Dana Alexandra, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Cojocaru Oana Irina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Muresan Cardonel Felix, judecător, Tribunalul Satu Mare
- Bogdan Alexandru Dari, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Marius Joiţa, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Francesca Bujor, judecător, Tribunalul Cluj
- Adina- Monica Burdan, judecător, Judecătoria Timișoara
- Mariana Ilisie, judecător, Tribunalul Bihor
- Maria Verdes, judecător, Judecătoria Oradea
- Ovidiu Ciuma, judecător, Judecătoria Oradea
- Stefana Pascaru, judecător, Judecătoria Iasi
- Alexandra Ioana Zamfir, judecător, judecătoria Slobozia
- Bogdan Rocsin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6
- Perjoiu Irina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui
- Melania Cristina Rusu, judecător, Judecătoria Pitești
- Adela Ileana Barbuți, judecător, Judecătoria Craiova
- Codreanu Alexandru, procuror, Parchetul dpl Tribunalul Brasov
- Codreanu Melinda, judecător, Tribunalul Covasna
- Gabriel Mustaţă, judecător, Judecătoria Constanţa
- Petrica Gherghesanu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Daniela-Alexandra Stamate, judecător, Judecătoria Constanţa
- Carmen – Andreea Toader, judecător, Judecătoria Calarasi
- Radu – Mihai Necula, judecător, Judecătoria Calarasi
- Liliana-Dorina Răducu, judecător, Judecătoria Sector 3 Bucureşti
- Roxana Sultana, judecător, Tribunalul Dambovita
- Manuel Remi Sultana, judecător, Judecătoria Racari
- Joldes Liliana, judecător, Judecătoria Bistrita
- Nastasia Marius, judecător, Judecătoria Constanţa
- Andreea Madalina Popescu, judecător, Judecătoria Pitesti
- Diana Caterina Coman, judecător, Judecătoria Pitesti
- Maria Roxana Codreanu, judecător, Judecătoria Saveni
- Andrada Maria Turti, judecător, Judecătoria Nasaud
- Oana Diaconu, judecător, Judecătoria Patarlagele
- George Lucian Cîmpanu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava
- Anca Ghimici, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galati
- Roxana Cristina Baraila, judecător, Tribunalul Specializat Arges
- Mariana Adam, judecător, Judecătoria Rupea
- Ioana-Maria Cîmpean, judecător, Judecătoria Ploieşti
- Teliceanu Viorel-Gabriel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanta
- Ramona Bușu, judecător stagiar la Judecătoria Orșova
- Catalina Dan, judecător, Judecătoria Pitești
- Vasile Andra Georgiana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanta
- Andrei Camelia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanta
- Diaconu Alexandra Nora, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanta
- Iorgu Anca Ramona, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanta
- Timiş Elena Cosmina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanta
- George Enescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Ana Mocanu, judecător, Judecătoria Sector 3 Bucureşti
- Emanuela Dulgheru, judecător, Tribunalul București
- Smaranda Maria Floricoiu, judecător, Judecătoria Rm. Valcea
- Crina Capotă, judecător, Judecătoria Satu Mare
- Claudiu Victor Neagoe, procuror, Parchetul d.p.l. CA Bucureşti
- Ilona Panica, procuror, Parchetul d.p.l. CA Bucureşti
- Dorin Zbranca, judecător, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc
- Fagarasan Mariana, judecător, Tribunalul Mures
- Bejenaru Iolanda, judecător, Tribunalul Vrancea
- Ion Anca-Mihaela, judecător, Judecătoria Satu Mare
- Pojoga Valerian-Adrian, judecător, Judecătoria Satu Mare
- Alina Mateescu, judecător, Tribunalul Argeș
- Claudia Bodean, judecător, Tribunalul Constanţa
- Horvat Emilia Lavinia, judecător, Judecătoria Alba Iulia
- Ramona Ilie, judecător, Judecătoria Videle
- Petrică Marius Popa, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2 Bucureşti
- Alina Neculai, judecător, Judecătoria Botosani
- Liviu Ceica, judecător, Judecătoria Botosani
- Florin Verciuc, judecător, Judecătoria Botosani
- Căruțașu Ioana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti
- Ovidiu Gherasim, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 Bucureşti
- Meszaros Ioana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare
- Cristian Ignat, judecător, Judecătoria Balș
- Monica Avramescu, judecător, Judecătoria sectorului 3 Bucureşti
- Emanuela Morisca, judecător, Tribunalul Suceava
- Ana-Maria Stanca, judecător, Judecătoria Slobozia
- Cristian Monenci, judecător, Tribunalul Bihor
- Mitric Laura Iuliana, judecător, Tribunalul Suceava
- Anca Dobre, judecător, Judecătoria Buzău
- Stefanita Viorel Gogea, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov
- Ana Corina Voinea, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Bote Sanda – Daria, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare
- Florela Nistor, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Mihai Cepes, judecător, Judecătoria Timisoara
- Alexandra Traistaru, judecător, Judecătoria Bolintin Vale
- Topalea Kalinca, judecător, CA Suceava
- Dragomir Luisa-Emanuela, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Dragomir Marian Ionut, judecător, Judecătoria Sector 5 Bucureşti
- Cirstea Florina Izabela, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Andrioaei Corneliu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Iulia Popescu, judecător, Judecătoria Fetești
- Stănculescu Cătălin, judecător, Judecătoria Strehaia
- Garlonta Ana, judecător, Tribunalul Brasov
- Dana Girbovan, judecător, Curtea de Apel Cluj
- Dâscă Adrian Nicolae, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani
- Iftodi Iulian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Fanel Gabriel Arabelea, judecător, Judecătoria Slatina
- Bogdan Popescu, judecător, Judecătoria Tg. Jiu
- Constantin Ciuculescu, judecător, Tribunalul Militar Bucureşti
- Lucian Mitrica, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Lavinia Circiumaru, judecător, Tribunalul București
- Madalina Afrăsinie, judecător, Tribunalul București
- Gabriel Lefter, judecător, Curtea de Apel Constanța
- Florin Grecu, judecător, Judecătoria Craiova
- Isabela Zglimbea, judecător, Judecătoria Craiova
- Angelica Cîrlogea, judecător, Judecătoria Craiova
- Dana Corina, judecător, Judecătoria Craiova
- Oprea Alina, judecător, Judecătoria Pitesti
- Cringus Dragos, judecător, Judecătoria Pitesti
- Ana Maria Echert, judecător, Judecătoria Braila
- Simona Moța, judecător, Judecătoria Craiova
- Vasile Prața, procuror, DIICOT-Structura Centrală București
- Adrian Morar, judecător, Judecătoria Reghin
- Dan Dănăilă, judecător, Judecătoria Reghin
- Darian Stroia, judecător, Judecătoria Reghin
- Alina Hodoş, judecător, Judecătoria Reghin
- Silviu Socol, judecător, Judecătoria Reghin
- Angelica Petrache, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași
- Emil Moța, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova
- Tinela Moța, judecător, Tribunalul Gorj
- Puscasu Voicu, judecător, Judecătoria Deva
- Puscasu Florina-Mihaela, judecător Judecătoria Faget
- Amelia Farmathy, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Duţă Aneta, judecător, Tribunalul Argeş
- Emanuela Moşneanu Comăneci, judecător, Tribunalul Argeş
- Vişinoiu Ruxandra, judecător, Tribunalul Argeş
- Mihaela Badea, judecător, Tribunalul Argeş
- Pamfil Mihaela Laura, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
540 Neagu Silviu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Mandache Ionut Narcis, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Bartha Kinga Agota, judecător, Judecătoria Sfantu Gheorghe
- Andreea Ţâbârnă, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 5
- Corina Ţâbârnă, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa
- Corina Bălănescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 5
- Barna Alina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Coca Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Vasiliu Crenguta, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi
- Mihaela Lupşor, judecător, Tribunalul Braşov
- Poenaru Valentina, judecător, Judecătoria Bailesti
- Gioroceanu Alina Mihela, judecător, Judecătoria Bailesti
- Petre Alexandra, judecător, Judecătoria Bailesti
- Paul Bilan, judecător, Judecătoria Botoşani
- Lucian Lungu, judecător, Judecătoria Botoşani
- Anamaria Corduneanu, judecător, Judecătoria Botoşani
- Ionela Daniela Munteanu, judecător, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Gabriela Badiu, judecător, Judecătoria Reghin
- Roxana Duma, judecător, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Alex Bogdan Arghir, judecător, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Stela Stoicescu, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Alexandra Cristina Cojocaru, judecător, Judecătoria Vaslui
- Raluca Duta, judecător, Judecătoria Corabia
- Magdalena Maria Pauna, judecător, Judecătoria Rosiori de Vede
- Claudia Iuliana Văcaru, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Mandache Claudia, judecător, Judecătoria Iasi
- Mirel Toader, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Silvia Furnică, judecător, Judecătoria Botoşani
- Ilie Bîcu, judecător, Judecătoria Botoşani
- Bobeică Chiriță Georgiana, judecător, Judecătoria Sectorului 2 București
- Oana Spuma, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Oana Stoenescu, judecător, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Ciprian Constantin Miron, judecător, Judecătoria Botoșani
- Iulia Ursan, judecător, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti
- Iulian Minaev, judecător, Judecătoria Constanţa
- Pena Marian Dan, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj
- Pena Cristina, judecător, Tribunalul Gorj
- Mădălina Mihalaşcu, judecător, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti
- Diana Faur, judecător, Tribunalul Constanţa
- Tanase Valentin, judecător, Judecătoria Tarnaveni
- Rus Alin, judecător, Judecătoria Tarnaveni
- Dobrii Lorena, judecător, Judecătoria Tarnaveni
- Monica Badescu, judecător, Tribunalul Timiş
- Crăiniceanu Alina, judecător, Tribunalul Timiş
- Radu Ciocan, judecător, Judecătoria Bolintin Vale
- Cristina Păcurar, judecător, Judecătoria Miercurea Ciuc
- Todosi Diana Gabriela, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Baran Florin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Valenii de Munte
- Alexandru Ciochina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa
- Iga Monica-Maria, judecător, Judecătoria Târgoviște
- Șelaru Diana-Maria, judecător, Judecătoria Târgoviște
- Ana Maria Ghiață, judecător, Judecătoria Hîrlău
- Elena Roşu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Maria Cristina Ciornei, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava
- Sonia Cososchi, judecător, Tribunalul Harghita
- Cîmpean Ioana Elena, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Coman Remus Nicolae, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Doncea Andrei, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Frîncu Cristina Corina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Grosu Mihaiela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Ioan Remus Sebastian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Isar Irina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Jărdieanu Elena Ramona, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Mesaroş Mihai Aurelian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Nae Violeta, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Vernea Ioana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Petrescu Adrian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Preda Anişoara, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Prepeliţă Andreea Raluca, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Tăraş Gabriela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Trif Marian Mihai, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Popa Mihai Sorin procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
- Ramona Zglimbea, judecător, Tribunalul Dolj
- Gabriela Filimon, judecător, Tribunalul Dolj
- Raluca Dinculescu, judecător, Tribunalul Dolj
- Hanachiuc Gina Alina, judecător, Tribunalul Botoşani
- Doina Segărceanu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Olivia Dariana Plesanu, judecător, Judecătoria Sector 3 Bucureşti
- Dehenea Constantin, judecător la Judecătoria Medgidia
- Ştefan Irina, judecător, Tribunalul Brăila
- Simona Mihai, judecător, Judecătoria Lugoj
- Carmella-Rozalia Cordos, judecător, Judecătoria Lugoj
- Andreea Rozalia Bălulescu, judecător, Judecătoria Timișoara
- Ana Maria Pricope, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Ioana Borjog, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Anca Iliescu, judecător, Judecătoria Ploiești
- Bogdan Epure, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Burje Ovidiu-Sorin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa
- Briciu Adrian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa
- Chişbora Mircea – Cristian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa
- Iuliana Crisan, procuror, DNA
- Ciorba Adrian Ovidiu Simion, judecător, Judecătoria Negreşti Oaş
- Moiş Maria, judecător, Judecătoria Negreşti Oaş
- Ene Solomciuc Florin Cristian, judecător, Judecătoria Negreşti Oaş
- Stamate Octavian, judecător, Judecătoria Calarasi
- Adrian Constantin Zaharia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava
- Dinca Andrei-Radu, judecător, Judecătoria Alexandria
- Duta Mihai-Gabriel, judecător, Judecătoria Alexandria
- Popescu Dana-Alina, judecător, Judecătoria Alexandria
- Podea Elena-Simona, judecător, Judecătoria Alexandria
- Mihalascu Ionut-Marius, judecător, Judecătoria Alexandria,
- Banciu Anca-Maria, judecător, Judecătoria Alexandria
- Penciuc Andrada-Maria, judecător, Judecătoria Alexandria
- Brates Livia, judecător, Judecătoria Alexandria
- Neaga Rafaela, judecător, Judecătoria Alexandria
- Matei Oana Maria, judecător, Judecătoria Alexandria
- Cristiana Enache, judecător, Curtea de Apel Ploiesti
- Birtoc Mihai-Dorin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Crişan Laura-Adina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Dobrescu Flaviu-Bogdan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Fadei Pavel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Grădină Laura-Valentina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Lazăr Anca Augusta, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Mane Loredana-Lăcrămioara, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Panţuru Valentin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Renyi Erika, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Carmen-Simona Noja, judecător, Judecătoria Cluj-Napoca
- Nicoleta Soare, judecător, Judecătoria Slatina
- Ristea Ramona, judecător, Judecătoria Timişoara
- Margan Marcela-Delia, judecător, Judecătoria Timişoara
- Staicut Irina, judecător, Judecătoria Timişoara
- Dietrich Magdalena, judecător, Tribunalul Timis
- Ilie Cristian Razvan, judecător, Judecătoria Buftea
- Ștefan Valentin-Cristian, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș
- Andrei Paun, judecător, Judecătoria sectorului 2 Bucureşti
- Mihail Dafina, judecător, Tribunalul Militar Bucureşti
- Liliana Santavan, judecător, Judecătoria Şimleu Silvaniei
- Bădescu Irina, judecător, Curtea de Apel București
- Raduica Lucian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin
- Mihai Stanciu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanta
- Mircea Popescu, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Cosmin Halalau, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Florina Lucan, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Corina Bican, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Florela Palici, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Florin Dumitrescu, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Ana-Maria Nica, judecător, Curtea de Apel Timisoara
- Maria Virginia Barascu, judecător, Judecătoria Cornetu
- Vernea Sorin-Alexandru, judecător, Judecătoria Slobozia
- Rotaru Gabriela, judecător, Tribunalul Teleorman
- Cristian Moraru, judecător, Judecătoria Satu Mare
- Manuela Ungureanu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Raluca Perianu, judecător, Judecătoria Sectorului 1 București
- Bursuc Andreea-Claudia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Ududec Ionel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Ududec Anca-Teodora, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu
- Arion Ana Olivia, judecător, Judecătoria Botosani
- Apopi Ileana, judecător, Judecătoria Falticeni
- Ioana Drăgușanu, judecător, Tribunalul București
- Pascariu Maria, judecător, Judecătoria Falticeni
- Sepelea Nicolae, judecător, Judecătoria Falticeni
- Cătălin Galcea, procuror, Parchetul Judecătoria Sector 4 Bucureşti
- Grecu Adrian, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timis.
- Dinescu Adrian-Gabriel, judecător, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti
- Daniela Tiriteu, judecător, Judecătoria Arad
- Soloiu Adrian-Sandu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 3 Bucureşti
- Adriana Soponar, judecător, Judecătoriei Satu Mare
- Geta-Lilioara Mihalciuc, judecător, Curtea de Apel Suceava
- Andreea Mihaela Popescu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Dan-Adrian Chiş, judecător, Judecătoria Zalău
- Beatrice Simion, judecător, Judecătoria Târgu Mureș
- Victor Constantinescu, judecător, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Leucea Alin Lucian, procuror șef secție urmărire penală, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor
- Naghiu Dida Adina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor
- Puie Ciprian Horia, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor
- Scurt Carmen, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta
- Alba Radu Ioan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta
- Cuciula Diana Cristina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea
- Sabău Delia Claudia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea
- Asmarandei Andrei Iulian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea
- Ene Laura Elena, judecător, Judecătoria sectorului 6 Bucureşti
- Mihaela Roibu, judecător, Tribunalul Timis
- Iulian Topalea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Radauti
- Şendroni Mircea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Amuscaliţei Alin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Vlasin Ioana Valeria, judecător, Judecătoria Cluj-Napoca
- Dordea Alina Maria, judecător, Judecătoria Blaj
- Dordea Marcian Silviu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj
- Stoicescu Mihnea Valentin, judecător, Judecătoria Sector 5 Bucureşti
- Cristina Stef, judecător, Tribunalul Salaj
- Elena Cretescu, judecător, Judecătoria sectorului 2 Bucureşti
- Palaghia Marius Catalin, judecător, Judecătoria Saveni
- Daniela Sotoc, judecător, Curtea de Apel Oradea
- Florentina Mirica, procuror, DNA
- Marinescu Alina Mihaela, judecător, Tribunalul Dolj
- Achim Ana Maria, judecător, Judecătoria Ploiesti
- Lica Mihaela, judecător, Judecătoria Ploiesti
- Orza Bogdan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Mures
- Orza Raluca Ioana, judecător, Judecătoria Tg. Mures
- Ecaterina Florea, judecător, Judecătoria Sector 2 Bucureşti
- Marcu Ionuț, procuror, DIICOT STB
- Nicolau Marius Ionel, judecător, Judecătoria Alba Iulia
- Vale Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Mures
- Ghiban Lucian, judecător, Tribunalul Mureş
- Lefter Cristina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiesti
- Marian Lucian Mihaita, judecător, Judecătoria Cluj-Napoca
- Gheorghe-Valentin Chitidean, judecător, Curtea de Apel Cluj
- Simon Raluca Oana, judecător, Judecătoria Ploiesti
- Constantin Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi
- Octavia-Isabela Lupaşcu, judecător, Judecătoria Constanţa
- Palaghia Claudia Monica, prim procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Radu Raisa Monica, judecător, Judecătoria Ploiesti
- Adrian Neagu, judecător, Judecătoria Arad
- Ana Maria Atanasescu, judecător, Judecătoria Arad
- Julien Stoiculescu, procuror, DIICOT Craiova
- Camelia Stanciu, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova
- Harja Radu, judecător, Judecătoria Oradea
- Victor Roman, judecător, Tribunalul Mehedinţi
- Catalina Stoian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Bic Iustin, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia
- Dana Belciug, procuror, DNA
- Anca Alioara Zăgan, judecător, Judecătoria Botosani
- Ana-Maria Stoica, judecător, Judecătoria Botosani
- Daniela Cozmei, judecător, Judecătoria Saveni
- Cristina Anei, judecător, Tribunalul Vrancea
- Daina Cristina Elena, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Croitoru Daniela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Motruna Cristian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Todoran Adrian – Petre, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Bursuc Claudia Andreea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Stanciu Roxana Elena, judecător, Judecătoria Sector 4 Bucureşti
- Alin Leucea, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor
- Murariu Ovidiu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş
- Blanaru Larisa Andreea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brasov
- Radvanski Izabella, judecător, Judecătoria Chișineu-Criș
- Florin Vîlceanu, judecător, Judecătoria sector 4 Bucureşti
- Anca Maria Sima, judecător, Judecătoria Brasov
- Arseni Bogdan Constantin, judecător, Judecătoria Roman
- Ioana Bogdan, judecător, Judecătoria sector 2 Bucureşti
- Alin Ene, judecător, Judecătoria Ploiesti
- Stefan Carmen Madalina, judecător, Judecătoria sector 1 Bucureşti
- Vilcea Luciana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Varzaru Alexandra, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Popa Cristiana, judecător, Judecătoria Slatina
- Eugen Stănculescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg Jiu
- Andrei Cristian Onescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg Jiu
- Tudor Florin Bocai, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg Jiu
- Dragoș Catrinoiu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg Jiu
- Belu Floarea, judecător, Judecătoria Bailesti
- Caimac Petrisor, judecător, Judecătoria Bailesti
- Serban Marian, judecător, Judecătoria Bailesti
- Ghebaura Mihaela, judecător, Judecătoria Ploiesti
- Badulescu Roxana, judecător, Judecătoria Ploiesti
- Feurdean Ramona Marina, judecător, Judecătoria Targoviste
- Mariana Gavrila, judecător, Tribunalul Dolj
- Gabriela Blaga, judecător, Curtea de Apel Oradea
- Ovidiu Blaga, judecător, Curtea de Apel Oradea
- Cojocariu Florina Daniela, judecător, Judecătoria Târgu Mureş
- Binder Csilla Noemi, judecător, Judecătoria Târgu Mureş
- Ana – Maria Nicolcescu, judecător, Tribunalul Gorj
- Marius Patrascu, judecător, Judecătoria sector 4 Bucureşti
- Mihai Bernea, judecător, Judecătoria sector 4 Bucureşti
- Grecu Loredana, judecător, Tribunal Bacău
- Georgiana Muraru, judecător, Judecătoria Pucioasa
- Coman Vasile, judecător, Judecătoria Pucioasa
- Vlaicu Lucretia prim procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa
- Iuliana Vârjan, judecător, Judecătoria Târgu-Mures
- Onofrei Oana, judecător, Judecătoria Târgu-Mures
- Iulia Emilia Apostol, judecător, Judecătoria Piatra Neamt
- Dinculescu Mirel Claudiu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Nedelcu Valentin, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Delia Barbu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Magdalena Badescu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Cristian Ciolacu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Carmen Florea, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Madalina Ilie, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Robert Nicolicescu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Nicoleta Irina Onea Dalidis, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Carmen Raduica, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj
- Andrei Nistor, judecător, Judecătoria Agnita
- Oancea Emil Teodor, judecător, Tribunalul Mureș
- Corduneanu Niculina, judecător, Judecătoria Hunedoara
- Costantea Raveca Loredana, judecător, Judecătoria Hunedoara
- Ionaş Petru, judecător, Judecătoria Hunedoara
- Cosmin Tifrea, judecător, Tribunalul Timis
- Daj Andreea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Maciuc Sorin-Ilie, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Dumitru Andreea – Georgeta, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Bratu Tiberiu-Augustin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Alecu Cristian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Bratu Adriana, judecător, Tribunalul București
- Szabo Violeta, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița
- Marchiș Cătălin, judecător, Tribunalul Mureş
- Cristiana Ciobăniţă, judecător, Judecătoria Găeşti
- Alina Ionela Cotorogea, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Silvia Georgiana Ignat, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Carmen Mihaela Voinescu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Bogdan Voinescu, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Ungureanu Alin-Gabriel, judecător, Judecătoria Ineu
- Şimon Oana-Mihaela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca
- Anca Lucia Stanciu, judecător, Tribunalul Hunedoara
- Oana Daniela Pogoran, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
- Secota Iuliana Georgiana, judecător, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Sava Gheorghe, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu
- Balulescu Andreea Rozalia, judecător, Judecătoria Timișoara
- Niculescu Doina Maria, judecător, Judecătoria Giurgiu
- Codrescu Cosmina, judecător, Judecătoria Jibou
- Trache Monica, judecător, Judecătoria Ploiesti
- Lavinia Rus, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timisoara
- Nedelcu Ana –Maria, procuror, DNA Structura centrală
- Iordache Adrian-Cosmin, procuror, DNA Structura centrală
- Lacrimioara Roman, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov
- Stefanescu Anca-Elena, judecător, Judecătoria Giurgiu
- Dumitru Cristian, judecător, Judecătoria Giurgiu
- Voinea Georgiana Cecilia, judecător, Judecătoria Sighetu Marmatiei
- Ceasu Alexandru, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timisoara
- Sasu Mihaela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timisoara
- Iulia Lacramioara Manea, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Elena-Alina Toma, judecător, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti
- Adrian Mircea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Robert Cristian Burlacu, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Emanuela Baciu Adimi, judecător, Judecătoria Botosani
- Irinel Sapariuc, judecător, Judecătoria Botosani
- Mihaela Mihalache, judecător, Judecătoria Botosani
- Anca Luciana Lemnaru, judecător, Judecătoria Botosani
- Zaharia Mirela, judecător, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Iuliana Garabet, judecător, Judecătoria Vaslui
- Voina Victor Ionuţ, judecător, Curtea de Apel București
- Madalina Hira, procuror, DIICOT ST Constanta
- Alex Pop, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş
- Munteanu Oana Octavia, judecător, Judecătoria Pucioasa
- Patilea Carmen Nela, judecător, Judecătoria Moinesti
- Gabriel Simionescu, judecător, Judecătoria Suceava
- Teodora Gheorghe – Sorescu, judecător, Curtea de Apel Pitesti
- Popa Elena, judecător, Judecătoria Galati
- Udrea Constantin, judecător, Curtea Militară de Apel
- Sofia Crisan, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Vanessa Georgina Cojocaru, judecător, Judecătoria Rupea
- Gabriel Marius Sirghi, judecător, Judecătoria Suceava
- Răduinea Alin, judecător, Curtea de Apel București
- Corsei-Vultureanu Arina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bcuureşti
- Bojin George Bogdan, procuror stagiar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei
- Profir Mihaela, judecător stagiar, Judecătoria Satu Mare
- Tertis Liliana Maria, judecător, Judecătoria Bistriţa
- Moldovan Liana Cristina, judecător, Judecătoria Bistriţa
- Mitrofan Iuliana Floarea, judecător, Judecătoria Bistriţa
- Laslea Petruta Diana, judecător, Judecătoria Bistriţa
- Botu Mugurel, judecător, Judecătoria Bistriţa
- Denis Ghervase, judecător, Tribunalul Dolj
- Cristiana Tudor Olteanu, judecător, Tribunalul Dolj
- Gabriela Alexandroiu, judecător, Tribunalul Dolj
- Camelia Macamete, judecător, Tribunalul Dolj
- Cătălina Genua Croitoriu, judecător, Tribunalul Dolj
- Vali Ştefania Ileana Niţă, judecător, Tribunalul Dolj
- Verginica Stănilă Dan, judecător, Tribunalul Dolj
- Veronica Tiugan, judecător, Tribunalul Dolj
- Maria Nicola, judecător, Tribunalul Dolj
- Gabriela Ciontu, judecător, Tribunalul Dolj
- Elvis Florea, judecător, Tribunalul Dolj
- Irina Cioponea, judecător, Curtea de Apel Ploiesti
- Muntean Gianina Cristinela, judecător, Tribunalul Sibiu
- Daniel Gurita-Manole, judecător, Judecătoria Brăila
- Alina Ghihaniş, judecător, Judecătoria Buftea
- Zaharia Daniel, judecător, Judecătoria Vânju Mare
- Lavinia – Mihaela Oproiu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Daniel Cornescu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Nicoleta Niţu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Claudiu Mărgulescu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Lucian Popescu – Bejat, judecător, Judecătoria Tg – Jiu, vicepreşedinte
- Sorin Pătrulescu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Mihaela Păcuraru, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Ionela Nanu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Mihaela Tudorescu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Alina Mihaela Retezanu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Laurenţiu Militaru, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Andreea Simona Suciu, judecător stagiar, Judecătoria Tg – Jiu
- Rozalia – Manuela Nănescu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Laura – Mihaela Pulbere, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Minodora Puianu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Titerlea Andreea, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Petrişor Lupulescu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Carmen – Loredana Mănescu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Dorina Ivănişi, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Antik Levente Farkas, judecător, Curtea de Apel Oradea
- Duca Ancuța, judecător, Judecătoria Sighișoara
- Harlambie Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia
- Patricia Sorana Florina Pop, judecător, Judecătoria Oradea
- Dobritoiu Cristina, judecător, Judecătoria Targu Mures
- Gheorghiţă Anca, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui
- Catalina Ilea, judcător, Curtea de Apel Bucureşti
- Rusu Bianca Codruta, judecător, Tribunalul Mures
- Anghel Marian Pop, judecător, Judecătoria Zalău
- Maricica Mititelu, judcător, Curtea de Apel Iasi
- Adrian Vasile Murariu, judecător, Judecătoria Botosani
- Pleşca Anişoara, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iasi
- Alexe Ramona Adriana, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti
- Vasi Ana-Maria, judecător, Tribunalul Vrancea
- Marcela Marta Iacob, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Marius Iacob, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braila
- Hambaras Ciprian, judecător, Judecătoria Oradea
- Durdea Lucian, judecător, Judecătoria Cornetu
- Dobritoiu Iuliana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfantu Gheorghe
- Dobritoiu Bogdan, judecător, Judecătoria Brasov
- Camelia Ionescu, judecător, Tribunalul Bacău
- Coșarcă Nicolae, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni
- Gherasim Ciprian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin
- Goia Gheorghe, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin
- Anghel Marian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Drăgulescu Marian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Nicolae Stamate Tămăşan, judecător, Tribunalul Maramureş
- Simona Bacşin, judecător, Curtea de Apel Galaţi
- Ciasc Rustin, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Stuparu Gabriela, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Aghescu Dorica, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Birsescu Robert, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Roiescu Claudia, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Matuschka Monica, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Beg Simona, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Chiseev Valentin, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Rotariu Loredana, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Balauntescu Valcu Rodica, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Vasilovici Stiuj Viviana, judecător, Tribunalul Caraş Severin
- Guga Aurica, judecător, Judecătoria Oraviţa
- Pascariu Rodica, judecător, Judecătoria Oraviţa
- Poputi Lucian, judecător, Judecătoria Oraviţa
- Roman Ovidiu Călin, judecător, Judecătoria Oraviţa
- Adrian Gogan, judecător, Judecătoria Giurgiu
- Maria Adelina Constantinof, judecător, Judecătoria Sectorului 1 București
- Corina Diana Neagoe, judecător, Judecătoria Bacau
- Morar Ciprian Marius, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea
- Popovici Irina Felicia, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea
- Tisu Cristina Elena, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea
- Popa Rodica, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd
- Nemes Ioan, judecător, Tribunalul Hunedoara
- Cornelia Dumitrescu, procuror, DIICOT ST Constanta
- Laurentiu Bratosin, procuror, DIICOT ST Constanta
- Paul Ardeleanu, procuror, DIICOT ST Constanta
- Țucă Ionuț Daniel, procuror, DIICOT ST Constanta
- Popescu Luminița Teodora, judecător, Judecătoria Mangalia
- Creta Ofelia, judecător, Judecătoria Alba Iulia
- Ciprian Cristurean, judecător, Judecătoria Cluj-Napoca
- Corneliu Capitan, judecător, Judecătoria Satu Mare
- Crina Opris, judecător, Tribunalul Maramures
- Mihaela Ciobanu, judecător, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti
- Mihai Ştefan Ghica, judecător, Judecătoria Cluj-Napoca
- Nedelcu Liviu-Petronel, judecător, Judecătoria Calarasi
- Georgeana Viorel, judecător, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Ivan Mihaela Dorina, judecător, Judecătoria Sector 2 Bucureşti
- Buiceag Mihaela, judecător, Judecătoria Iaşi
- Ciocoi Iulian, judecător, Judecătoria Iaşi
- Dascalu Crina Elena, judecător, Judecătoria Iaşi
- Ganju Elena, judecător, Judecătoria Iaşi
- Gurban Tudor, judecător, Judecătoria Iaşi
- Shannak Andreea Teodora, judecător, Judecătoria Iaşi
- Zaharia Irina, judecător, Judecătoria Iaşi
- Mintari Mihaela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi
- Patraş Alexandra, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi
- Istrate Manuela, judecător, Judecătoria Târgovişte
- Irina Camelia Cristache, judecător, Judecătoria Târgovişte
- Adela Carstea, judecător, Judecătoria sectorului 5 Bucuresti
- Barbu Camelia Liliana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari
- Militaru George, procuror, PÎCCJ – DIICOT
- Ciceu Gabriel Alexandru, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej
- Pop George Ion, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej
- Moldovan Delia Ştefana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej
- Anuţa Elena, prim procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt
- Constantinescu Gheorghe, procuror şef secţie judiciară, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt
- Bărbulescu Constantin, procuror şef secţie urmărire penală, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt
- Niţu Marian Sergiu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt
- Ionică Rozeta, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt
- Pantelimon Amina Speranţa, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt
- Moşteanu Eugen Marian, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt
- Móré-Zsigmond Gabriella, judecător, Judecătoria Zalău
- Iustina Jora-Boerosu, judecător, Judecătoria Moinesti
- Daniela Cristina Ivan, judecător, Judecătoria Turnu-Magurele
- Enache Valentin Florian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Balcesti
- Stroe Mirela Cristina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragasani
- Chetaru Mariana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara
- Ciolac Anca, judecător, Judecătoria Suceava
- Timita Oana-Elena, judecător, Judecătoria Suceava
- Vasile Cristea Mirela Simona, judecător, Tribunalul București
- Dimitrie Gheorghe Carp, judecător, Judecătoria Sectorului 6 Bucuresti
- Harlambie Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia
- Ana Mureșan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2
- Ioan Gaga, judecător, Judecătoria Cluj-Napoca
- Luchian Rebeca Silvia, judecător, Judecătoria Sectorului 5 Bucuresti
- Ioana – Ruxandra Mălăescu, judecător, Judecătoria Tg – Cărbuneşti
- Carmen Vătafu, judecător, Judecătoria Tg – Cărbuneşti
- Mihaela Nicoleta Popescu, judecător, Judecătoria Tg – Cărbuneşti
- Mirela Alexandra Popescu, judecător, Judecătoria Tg – Cărbuneşti
- Claudiu Cazan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg – Cărbuneşti
- Ramona Venczel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg – Cărbuneşti
- Danut Mitra, judecător, Tribunalul Valcea
- Niță Manuela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Gabriela Savescu, judecător, Judecătoria Zalau
- Claudiu Moldovan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brasov
- Andreea Cason, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalau
- Liviu Bogdan Sfichi, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Francisc Nemeth, judecător, Tribunalul Constanta
- Doina Zăvălaşi, judecător, Tribunalul Olt
- Pasăre Sorin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Arion Florin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Androne Larisa, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Valentina Petrescu, judecător, Judecătoria Sector 2 Bucuresti
- Sipetan Ionut, judecător, Judecătoria Timisoara
- Sipetan Adela, judecător, Judecătoria Timisoara
- Manuela Alma Ciornei, judecător, Tribunalul Ilfov
- Mihalas Ramona, judecător, Tribunalul Arad
- Mihalas Calin, judecător, Judecătoria Arad
- Lavinia Barbu, judecător, Judecătoria Targoviste
- Ardelean Liviu, judecător, Judecătoria Salonta
- Cojocaru Elena Andra, judecător, Judecătoria Tg.- Cărbunești
- Fitigau Oana-Lavinia, judecător, Judecătoria Gherla
- Gilca Mihai Iulian, judecător, Judecătoria Gherla
- Mihai Andreea Cecilia, judecător, Judecătoria Sector 3 Bucureşti
- Tanasa Alina-Elena, judecător, Judecătoria Brasov
- Andreia Rodica Ciurea, judecător, Judecătoria Pitești
- Anamaria Cercel, judecător, Curtea de Apel Craiova
- Tomescu George Marian, judecător, Judecătoria Curtea de Arges
- Elena Zorilă, judecător, Judecătoria Craiova
- Sorina Neagoş, judecător, Judecătoria Zalau
- Andrea Annamaria Chiş, judecător, Curtea de Apel Cluj
- Ruxandra Ionescu, judecător, Tribunalul Specializat Arges
- Mădălina Bîrlog, judecător, Tribunalul București
- Laura Opariuc-Dan, judecător, Tribunalul Constanța
- Dan Gîlcescu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita
- Mihaela Gabriela Zuleanu, judecător, Tribunalul Olt
- Mihaela Carmen Merişescu, preşedinte, Judecătoria Tg – Cărbuneşti
- Mihai Merişescu, judecător, Judecătoria Tg – Cărbuneşti
- Cosmin Croitoriu, procuror șef DNA, Serviciul Teritorial Craiova
- Ioana Liliana Georgiu, judecător, Judecătoria Gherla
- Bianca Gazdac, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Mures
- Monica Mateiciuc, judecător, Curtea de Apel Galati
- Găișteanu Laura, judecător, Judecătoria Târgovişte
- Vlad Grigirescu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galati
- Marin Călușaru, procuror, DNA ST Craiova
- Raluca Isepciuc, judecător, Judecătoria Iași
- Țirică Laura – Ștefana, judecător stagiar, Judecătoria Galați
- Diana Ștefănescu, judecător, Judecătoria Bacău
- Gîţă Ana-Maria judecător, Judecătoria Sfantu Gheorghe
- Sescu Andreea Mihaela, judecător, Curtea de Apel Targu Mures
- Theodor Pavelescu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj
- Viorel Donici, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin
- Tudorache Corina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzau
- Debelka Laura, judecător, Judecătoria Timişoara
- Glăvan Georgiana, judecător, Judecătoria Timişoara
- Mihăilescu Andra judecător, Judecătoria Timişoara
- Tomici Laura, judecător, Judecătoria Timişoara
- Ionuț Marica, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina
- Marinel Mihai Nicolae, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina
- Vîlculescu Raluca, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina
- Șerban Irina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina
- Butaliu Tiberiu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina
- Agop Mircea, judecător, Judecătoria Târgu Lăpuș
- Chichinesdi Florin Beniamin, judecător stagiar, Judecătoria Satu Mare
- Angela-Bianca Ispas, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Oancea Adrian Cătălin, judecător, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti
- Oana Ungureanu, judecător, Judecătoria Dorohoi
- Delia Lucian Udroiu, judecător, Judecătoria Oradea
- Mihail Udroiu, judecător, Curtea de Apel Oradea
- Ripiceanu Andreea-Olivia, judecător, Judecătoria Dragomiresti
- Vintila Mihaela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Barlad
- Bucu Ana, judecător, Judecătoria Zimnicea
- Ciurariu Delia, procuror, DNA Central
- Vintila Liliana, procuror, DNA Central
- Pau Adriana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București
- Ion Bogdan Constantin, judecător, Judecătoria Curtea de Arges
- Cristian Alin Traian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
- David Maricel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
- Paiuşi Marius Teodor, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
- Băleanu Anda Maria, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
- Poteraşu Alin Eduard, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
- Roşu Cristina Steluţa, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
- Ioana Pasculet, judecător, Judecătoria Cluj-Napoca
- Ungureanu Mihaela, judecător, Judecătoria Curtea de Argeș
- Bratu Marian, judecător, Judecătoria Curtea de Argeș
- Alexandru Petronel Iulian, judecător, Tribunalul Călăraşi
- Alexandru Ileana, judecător, Judecătoria Călăraşi
- Paraschiv Laura, judecător, Judecătoria Zalău
- Caimac Maria Adriana, judecător, Tribunalul Dolj
- Oana Tănăsoiu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Magdalena Chirila, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti
- Gianina Dogaru, judecător, Tribunalul Gorj
- Mihai Dogaru, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Alexandra Stoian, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Gabriela Stegăroiu, judecător, Judecătoria Tg – Jiu
- Marilena Lulea, judecător, Tribunalul Mureș
- Livia Chiriazi, judecător, Tribunalul București
- Cristina Ciora, judecător, Judecătoria Craiova
- Ana Lazăr, procuror stagiar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare
- Ioana Bujdei-Leonte, judecător, Judecătoria Dorohoi
- Deniz Diana Gabriela, judecător, Judecătoria Brăila
- Bianca Iliescu, judecător, Judecătoria Sectorului 3 București
- Georgeta Coman, judecător, Judecătoria Sectorului 3 București
- Gabi Gabriela Dunca, judecător, Judecătoria Sectorului 3 București
- Schiopu Florica, judecător, Tribunalul Alba
- Iliescu Georgeta, judecător, Tribunalul Alba
- Rata Alexandrescu Carmen, judecător, Judecătoria Tg Mureș
- Mircioi Marilena-Victoria, judecător, Judecătoria Constanța
- Carmen Nicoleta Budan, judecător, Tribunalul Gorj
- Maria Vatavu, judecător, Tribunalul Gorj
- Amalia Belu, judecător, Tribunalul Gorj
- Daniela Mursoi, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj
- Lavinia Dajbog, judecător, Judecătoria Galați
- Alina Andrescu, judecător, Judecătoria Sectorului 1 București
- Milu Grațiela Ramona, judecător, Curtea de Apel Brașov
- Romeo Petcan, judecător, Judecătoria Slatina
- Stratulat Simona, prim-procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu
- Ianculescu Teodor, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu
- Wechter Mircea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu
- Florescu-Mironescu Andra-Simina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu
- Simion Dan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu
- Bebeşelea Adina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu
- Smîntînă Eduard, judecător, Tribunalul Timiș
- Filip Larisa Andreea, judecător, Judecătoria Sibiu
- Filip Cezar Virgiliu, judecător, Judecătoria Sibiu
- Zabava Oana Maria, judecător, Judecătoria Sibiu
- Decă Iulia Andreea, judecător, Judecătoria Sibiu
- Lazea Andra Georgeta, judecător, Judecătoria Sibiu
- Bichis Diana Maria, judecător, Judecătoria Sibiu
- Ruginosu Mihaela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș
- Nicolici Simona Veronica, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Ciucă Viviana Ștefania, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Beligan Bogdan, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Matei Adrian George, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Ursache Ioana, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Camelia Lica, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Olteanu Iuliana, procuror, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
- Nina Andreea Cristina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Cornea Monica Elena, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Țurlea Alexandru, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Pană Ana Maria, procuror, PJS6, delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Voiculescu Mădălina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Popa Badea Dan Sebastian, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Ușurelu Gabriela, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Manea Teodor, procuror, PJS1, delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Mustață Olivera, procuror, PJS5, delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Mămăligan George, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Anghel Amalia, procuror PJ Buftea, delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Tiba Octavian, procuror delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Ureche Darius, procuror delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Munteanu Irina, procuror, PJS2, delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București
- Gabura Sergiu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București
- Borjog Ioana Laura, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București
- Rascotă Ion, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București
- Tatiana Toadre, prim procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București
- Iulian Crăciunescu, prim procuror adjunct, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București
- Raluca Munteanu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București
- Tudor Grigoraș, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București
- Aldea George, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București
- Macovei Valentin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București
- Mihuț Maria, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Amarandi Paula, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Sterie Roxana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Țilimpea Anca, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Ionescu Radu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Marcu Ioana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Păun Eugen, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Bezdadea Elena, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Vraciu Aurelia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Rotaru Nicoleta, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Pencu Radu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București
- Stroie Cosmin procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București
- Resmeriță Mihai, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București
- Dordea Alexandra, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București
- Gheorghe Cristian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Zamfir Nicoleta Simona, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Nițescu Simona, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Oancea Cristian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Popa Badea Livia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Lovin Daniela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Negruț Cătălina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Ivașcu Diana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Voicu Fănel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Târela Roxana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Mierliță Sebastian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Mihaela Kolaritz, judecător, Judecătoria Galati
- Anghel Alexandru, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Zamfir Adelina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Cojocaru Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Radu Angela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București
- Dunca Wilhelm Emanuel, procuror șef secție, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov
- Voinigescu Adrian Mihai, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov
- Budacă Anca, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov
- Roată Elvira, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov
- Dragoș Paraschiv, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov
- Andreiaș Constantin, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov
- Cotelnic Alexandru, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea
- Moacă Mihaela Adriana, procuror stagiar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea
- Moldovan Speranța Diana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea
- Stoian Ioan Andrei, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea
- Tomoiu Răzvan Petre, prim procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Simion Nicoleta Minodora, prim procuror adjunct, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Ion Florina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Vîlcea Luciana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
- Chiriac Marian, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași
- Ciuciur Daniel, prim procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași
- Nuțu Doina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași
- Albu Dorel Cristian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași
- Matei Leontin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași
- Ionescu Bogdan Petru Nicolae, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași
- Bănescu Liliana, prim procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară
- Dumitrescu Adina Consuela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași
- Ciupea Gherghina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița
- Ungheanu Georgiana Mihaela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița
- Buzoianu Verginica, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița
- Coman Cristina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița
- Drăgan Adriana Ligia, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița
- Toma Jiga, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița
- Dinu Viorica Cleopatra, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița
- Vasile Gănel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești
- Catrinoiu Costel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești
- Criste Monica, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești
- Alexe Cristian Marian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești
- Vasilescu Mihai Laurențiu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești
- David Constantin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni
- Andrieș Andrei, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni
- Constantinescu Eduard Narcis, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni
- Culcearu Andreea Iulia, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia
- Silivestru Denisa, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia
- Chiriță Oana Valeria, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia
- Bârsan Mihaela Mirela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia
- Costin Marius Mirel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia
- Tănase Florian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia
- Cernea Silviu Eugen, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria
- Tironeac Remus Victor, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria
- Nicolae Marius Aurelian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria
- Chiriac Oana Alina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria
- Paraischiv Valentin Silviu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede
- Iboiu Mihaela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede
- Gliga Maria Liliana, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu
- Filip Aurelian, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu
- Marcău Cătălin, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu
- Alexe Ioan Adrian, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu
- Cîrciumaru Oprică Sorin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu
- Enache Aurelia Mirela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale
- Liciu Ioana Hermina, judecător, Judecătoria Drăgășani
- Simona Miron, judecător, Judecătoria Liești
- Radu Dorobantu, judecător, Judecătoria Bârlad
- Constantinescu Cristian, judecător, Judecătoria Pătârlagele
- Claudia Jderu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Anca Saru, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Mihai Bălănescu, judecător, Tribunalul Bucureşti
- Cristina Cristea, judecător, Judecătoria Sectorului 4 București
- Andreea Ionescu, judecător, Judecătoria Sectorului 4 București
- Lazar George Alexandru, judecător stagiar, Judecătoria Sectorului 4 București
- Radu Florea, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda
- Buzatu Luminița Ștefania, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova
- Ilie Vela, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova
- Buzatu Remus, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin
- Hohota Adrian Ionuț, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare
- Nedea Cristina, judecător, Judecătoria Costești
- Andone Alina Madalina, judecător, Judecătoria Însurăței
- Angelica Costea, judecător, Tribunalul Bacău
- Alina Ghiran, prim procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei
- Ciprian Butnaru, judecător, Judecătoria Brăila
- Marin Marieta, judecător, Judecătoria Buzău
- Marin Nicolae, procuror, DNA
- Mirela Cătălina Pop, judecător, Curtea de Apel Alba Iulia
- Claudiu Pop, judecător, Tribunalul Alba
- Daniela Barbu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova
- Ancuţa Zvorişteanu, judecător, Judecătoria Piteşti
- Mihaela Sfâriac, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj
- Mircea Stan, judecător, Judecătoria Piteşti
- George Vioreanu, judecător, Judecătoria Piteşti
- Miteluț Camelia, prim-procuror adjunct, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman
- Cucoș Ana Maria, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman
- Gradinaru Martin Christian, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman
- Vieriu Tudor Ionut, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman
- Sarghi Dorina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman
- Murarașu Ștefan Petrică, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman
- Vasile Fitigau, judecător, Tribunalul București
- Moraru Cătălin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov
- Raluca Pricop, procuror, Parchetul de pe langa Judecătoria Mediaş
- Matei Gheorghe, procuror, Parchetul de pe langa Judecătoria Orăștie
- Lucica Vatamanescu, judecător, Judecătoria Campulung Moldovenesc
- Daniel Miriuță, judecător, Tribunalul Iași
- Dinu Bianca, judecător, Judecătoria Vălenii de Munte
- Arhip Andreea, judecător, Judecătoria Galaţi
- Arhip Mihai, judecător, Judecătoria Galaţi
- Simona Mărgarit, judecător, Judecătoria Buzău
- Bordeianu Bianca Elena, judecător, Judecătoria Iași
- Cristian Ghidarcea, judecător, Judecătoria Brașov
- Profira Cezar Petrică, procuror, Parchetul de pe langa Judecătoria Sectorului 5 București
- Spiridonescu Stejărel, procuror, Parchetul de pe langa Judecătoria Piatra-Neamț
- Ciută Oana, judecător, Curtea de Apel Suceava
- Coşman Gheorghina, judecător, Curtea de Apel Suceava
- Plăcintă Dochiţa, judecător, Curtea de Apel Suceava
- Frunză Sanda, judecător, Curtea de Apel Suceava
- Chivu Claudia Irina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Băloi Cosmin, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Gordana Bogosov, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Dana Ionescu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Nicoleta Luca, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Loredana Macrea, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Marioara Sandu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Simona Troacă, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Minela Abagiu, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș
- Elena Poiana, judecător, Tribunalul Harghita
- Marcel Antonescu, judecător, Tribunalul Harghita
- Ramona Savu, judecător, Tribunalul Harghita
- Daniela Maftei, procuror, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
- Cosmin Grancea, procuror, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
- Toma Carmen, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București
- Iepure Camelia Nicoleta, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Dutoiu Gheorghe, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Gradina Silviu Florin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Marcolea George, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Gavrila George Virgil, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Ion Florin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Oprea Veronica Nicoleta, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Ungureanu Daniel Florin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău
- Diaconu Delia Cristina, judecător, Judecătoria Sectorului 6 Bucuresti
- Brindusa Pascaru, judecător, Tribunalul Bacau
- Oana Panzaru, judecător, Tribunalul Bacau
- Catalin Niminet, judecător, Tribunalul Bacau
- Scarlat Ion Daniel, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea
- Copacian Georgiana Olivia, judecător, Judecătoria Sectorului 2 Bucuresti
- Tulita Ionut Cezar, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Valcea
- Sirghe Anca Alexandra, judecător stagiar, Judecătoria Galati
- Ruxandra Grecu, judecător, Curtea de Apel Bucuresti
- Laurentiu Dan Streza, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Valcea
- Hogas Marius, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Valcea
- Vladucu Elena, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Valcea
- Dontete Alina, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Valcea
- Cirdei Loredana, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava
- Falcan Camelia Aurora, judecător, Tribunalul Mehedinti
- Geana Irina, judecător, Judecătoria Buftea
- Iordachescu Elisabeta, judecător, Judecătoria Buftea
- Licuta Buzea, judecător, Judecătoria Braila
- Virgil Serban, judecător, Judecătoria Braila
- Tanasescu Ana, judecător, Judecătoria Braila
- Ecaterina Ivanov, judecător, Judecătoria Braila
- Alexandra Capatana, judecător, Judecătoria Braila
- Domniteanu Irina, judecător, Judecătoria Braila
- Roxana Maria Stefan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş
- Codruţa Violeta Alb, judecător, Tribunalul Maramureş
- Serban Daniel Mihai, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov
- Radu Cristina, procuror, DIICOT – ST Tg. Mureş
- Oprescu Alexandra, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov
- Ioana-Cristina Dedu, judecător, Judecătoria Galaţi
- Taghiev Ramona, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacau
- Bic Denisa Maria, judecător, Judecătoria Alba Iulia
- Dorina Stoenescu, judecător, Judecătoria Calafat
- Mioara Popescu, judecător, Judecătoria Calafat
- Elena Mungiu, judecător, Judecătoria Calafat
- Marinela Aniela Georgescu, judecător, Judecătoria Calafat
Către
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii,
Institutul Naţional al Magistraturii,
Ministerul Justiţiei
COMPLETARE MEMORIU DE PROTEST
- Împotriva propunerilor Comisiei nr. 1 – independenţa şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare, integritatea şi transparența sistemului judiciar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, transmise instanțelor judecătorești și parchetelor prin adresa nr. 8822/1154/2012 din 31.07.2015, atașată, respectiv:
- Art. 39 din Legea nr. 303/2004
Stabilirea diferenţiată a perioadei de evaluare poate avea justificare, în măsura în care se pleacă de la ideea că magistratul aflat la început de carieră are o nevoie mai mare de monitorizare şi eventual, corectare, decât un magistrat care are o vechime mai mare în sistem.
Dacă la nivelul instanţelor/parchetelor superioare, această prevedere va fi benefică, întrucât prin mărirea perioadei de evaluare, va asigura o degrevare de anumite sarcini auxiliare (fără legătură cu actul de justiţie sau cu activitatea de urmărire penală) – evaluarea făcându-se la intervale mai mari de timp, la nivelul judecătoriilor (şi chiar al tribunalelor, într-o mai mică măsură) se va genera o nouă problemă întrucât va necesita o evidenţă diferenţiată pe vechime a judecătorilor din colectiv şi va impune, practic, o activitate anuală a comisiei de evaluare. Această sarcină se va adăuga celor care deja încarcă rolul administrativ al judecătoriilor şi, într-o mai mică măsură, al tribunalelor.
Pe de altă parte, în actualul moment, nu este justificată lipsa evaluării magistraților cu peste 20 ani vechime, în condițiile fluxului legislativ interminabil (inclusiv noile coduri), respectiv al jurisprudenței abundente CEDO, CJUE, CCR, ICCJ, aspecte care necesită în continuare un studiu individual aprofundat și serios pentru fiecare magistrat.
- Art. 44 din Legea nr. 303/2004
În ceea ce priveşte schimbarea modalităţii de promovare în funcţii de execuţie, aceasta nu este oportună, în forma propusă.
În primul rând, criteriul evaluării activităţii în ultimii 3 ani este, prin natura lucrurilor, unul subiectiv, rezultatele evaluării depinzând de punctul de vedere al persoanelor numite în comisia de evaluare, iar nu de criterii obiective, care să nu poată fi contestate de competitori.
O evaluare subiectivă va deschide calea unor contestaţii (informale, nu doar în sens procedural) şi va pune la îndoială în mod continuu modalitatea de promovare, chiar din interiorul sistemului.
Cele precizate mai sus sunt valabile şi în ipoteza în care, prin procedura privind examenul de promovare, s-ar institui o singură comisie de evaluare pentru toate hotărârile judecătoreşti.
În acest caz, trebuie admis faptul că rezultatul corecturilor este uman şi, prin aceasta, relativ şi subiectiv, permiţând suspiciuni de simpatie şi antipatie. Nu se vor putea evita sub nicio formă contestările (nu în sens procedural, ci în sens informal) rezultatelor evaluării, în lipsa acceptării de către toţi competitorii a persoanelor care compun comisia şi care realizează acest „arbitraj”.
Chiar dacă ar exista o singură comisie de evaluare, din cauza volumului activităţii, este puţin probabil că toţi membrii comisiei să analizeze toate hotărârile judecătoreşti, ca apoi să se facă o medie între notele acordate. Din acest motiv, dacă hotărârile analizate vor fi împărţite între membrii comisiei pentru celeritate, nu se va putea asigura unitatea în corectare, neasigurându-se, prin aceasta, nici egalitatea de tratament a competitorilor, nefiind admisibilă etic nici favorizarea, nici defavorizarea unor competitori.
Astfel de contestări apar de câţiva ani la examenele din cadrul INM, în principal atunci când evaluarea implică o corectură din partea unui colectiv de formatori, problema fiind bine-cunoscută atât la nivelul INM, cât şi la cel al CSM.
Mai mult, chiar în condiţiile unei comisii compuse din membri mai presus de orice bănuială de subiectivism, trebuie admis că prin procedura propusă nu se poate asigura nicio garanţie că toate lucrările vor fi tratate cu aceeaşi unitate de măsură, în condiţiile în care volumul mare de muncă în această procedură poate conduce la situaţia unei diferenţe inerente în evaluare, între perioada de început a evaluării şi cea de sfârşit (exigenţă mai mare la început, cu diminuarea exigenţei pe măsura accentuării stării de oboseală şi rutină, după evaluarea unui număr suficient de mare de hotărâri).
În cealaltă ipoteză de lucru, în condiţiile în care vor fi instituite cel puţin două comisii pentru evaluarea hotărârilor competitorilor, în mod obiectiv nu se va putea asigura o unitate de corectare, fiind practic imposibil ca acele două comisii să aibă o abordare identică, astfel încât să ofere egalitate de tratament şi de şanse competitorilor.
În mod obiectiv, cele două comisii (cel puţin) nu vor putea fi la fel de exigente în abordare, astfel încât să fie asigurată egalitatea de tratament a competitorilor.
Chiar și în această ultimă ipoteză, se impune întâi reformarea sistemului de evaluare la nivel național și abia ulterior dovedirii eficienței sale se poate discuta despre transpunerea rezultatelor în procedura de promovare a magistraților.
Este inacceptabilă o reformă inversată, deoarece este o cerință a logicii simple aceea că nu se pot stabili concluzii (efecte, rezultate) înainte de a asigura corectitudinea (certitudinea, obiectivitatea) premisei de la care se pornește. Or, procedura de evaluare actuală prezintă deficiențe, cunoscute chiar de membrii CSM, așa cum se va arăta în continuare, ce trebuie înlăturate înainte de a putea pune în discuție și simpla idee de departajare a unor candidați în funcție de rezultatele acesteia.
În lipsa unor norme, care să impună o structură a hotărârii judecătoreşti şi, mai mult, un tip de raţionament al judecătorului (procurorului, după caz) (a căror legalitate ar fi discutabilă), analiza hotărârilor se va face pe baza unor criterii subiective stabilite de membrii comisiei.
Contestarea punctului de vedere al unei comisii, care nu poate să evidenţieze prin criterii obiective, deficienţele dintr-o hotărâre judecătorească (exceptând ipotezele în care astfel de deficienţe sunt evidente, cum ar fi, spre exemplu, doar invocarea unor texte de lege şi indicarea soluţiei – admis/respins, fără a exista practic un raţionament logico-juridic), se va dovedi iluzorie şi va crea frustrări profesionale.
Dacă se vor stabili criterii pentru comisia de evaluare prin legislaţia subsecventă, în sensul oferirii unor criterii legale privind hotărârile judecătoreşti, o astfel de măsură (dincolo de caracterul ei discutabil) s-ar putea aplica numai pentru viitor, judecătorul actual nefiind în măsură să motiveze hotărârile pe baza unor criterii care vor apărea în viitor.
În măsura în care în practică s-a identificat ca fiind o problemă calitatea unor hotărâri judecătoreşti, se poate institui o comisie (sau se pot institui mai multe comisii) care să le analizeze şi care să dea un verdict în sensul de admis/respins, ca o condiţie de admisibilitate la examenul de promovare, cu obligaţia motivării soluţiei de respingere.
În caz contrar, se instituie un filtru al hotărârilor judecătoreşti care, poate nu sunt sancţionate în căile de atac, aşa cum permite legea, dar care vor conduce la sancţionarea autorilor lor în privinţa parcursului profesional.
Fără a refuza o discuţie privind necesitatea schimbării procedurii de promovare, considerăm că, în forma propusă, se induce o doză mare de subiectivism, inevitabil într-o procedură precum cea descrisă, dar inacceptabil atunci când vine vorba de asigurarea promovării magistraţilor, ţinând seama atât de nevoia de asigurare a meritocraţiei, dar, în aceeaşi măsură, şi a asigurării unor şanse egale tuturor competitorilor, cu eliminarea pe cât posibil, a oricăror zone relative, de subiectivism şi suspiciune de favoritism.
Dincolo de discuţia despre promovare, considerăm că problema prezintă relevanţă şi din alt punct de vedere. Modalitatea de promovare în sistem pe bază de meritocraţie reprezintă una dintre componentele esenţiale în crearea unui corp de magistraţi bine pregătit profesional, care să reprezinte o elită a societăţii.
Or, în măsura în care se creionează o procedură care permite contestarea chiar din interiorul profesiei, a acestei modalităţi de promovare şi punerea la îndoială a principiului meritocraţiei în urcarea treptelor sistemului profesional, scopul enunţat mai sus va fi extrem de greu de realizat.
Departajarea prin acest criteriu va fi întotdeauna una lipsită de previzibilitate şi credibilitate, neputând fi niciodată justificată obiectiv, ci doar subiectiv. Or, subiectivismul nu asigură compatibilitatea cu egalitatea de tratament şi de şanse, ci doar este în măsură să creeze sistemului un neajuns mai mare decât cel pe care Comisia nr. 1 afirmă că l-ar fi identificat prin prezenta procedură de promovare, perfectibilă, dar care, în prezent, nu poate fi acuzată de lipsă de obiectivism.
Se constată, în cadrul modificărilor propuse, lipsa oricăror precizări privind proba scrisă la promovare în funcţii de execuţie, nefiind detaliat în ce constă această probă scrisă, ce înseamnă caracter practic.
S-ar putea deduce de aici că o evaluare a cunoştinţelor teoretice (care se impune în special la acest moment al intrării în vigoare de noi coduri) şi a pregătirii profesionale, a fost înlăturată total. Pregătirea profesională, primul criteriu luat în considerare de Recomandarea nr. (94)/12 din 13 octombrie 1994, cu privire la independenţa, eficienţa şi rolul judecătorilor, a fost cu totul exclusă.
Considerăm că propunerea referitoare la mărirea vechimii pentru promovare (7 ani vechime efectivă pentru tribunal, 10 ani vechime efectivă pentru curte de apel, în care nu se ia în calculul vechimii şi statutul de auditor de justiţie) este excesivă şi nu este raportată la capacităţile sistemului.
Ideea că un magistrat va putea să dobândească experienţa necesară urcării ierarhice în carieră, prin rămânere la judecătorie 7 ani, este una greu de susţinut, mai ales în condiţiile în care reversul acestui punct de vedere este că magistratului i se vor elimina stimulul competiţiei, precum şi unul dintre elementele importante ale motivaţiei propriei sale pregătiri teoretice, respectiv perspectiva examenului de promovare. Observaţia este valabilă şi pentru promovarea de la tribunal la curtea de apel.
Magistratului îi rămâne, evident, stimulul studiului generat de pasiunea pentru drept şi de conştientizarea propriului statut, însă acesta este mai puţin răspândit şi mai puţin eficient decât cel al competiţiei şi al examenului, nu din cauza unei deficienţe a profilului magistratului, ci din cauza faptului că afirmaţia este aplicabilă oricărui domeniu, dar şi naturii umane în general.
Propunerea Comisiei nr. 1 poate avea consecinţe nefaste asupra tonusului sistemului, înlocuind spiritul de competiţie, nevoia de a rămâne la curent cu noutăţile, cu plafonarea şi resemnarea.
În plus, propunerea măririi perioadelor de promovare nu ţine seama de realităţile sistemului şi dintr-o altă perspectivă.
Impunerea obligativităţii magistratului de a rămâne la primul grad de jurisdicţie pentru o perioadă de 7 ani (la care se mai adaugă cei doi ani de INM) nu poate fi în avantajul profesional al acestuia, în condiţiile în care, cel puţin în ipoteza judecătoriei, aceasta nu mai este instanţă de drept comun, potrivit arhitecturii Noului Cod de procedură civilă.
Numărul limitat de cauze date în competenţa judecătoriei, potrivit noilor coduri de procedură, intră în contradicţie cu concepţia propunerii, de mărire a perioadei obligatorii de activitate la acest nivel, pentru a-l pune pe tânărul magistrat în ipoteza de a învăţa şi de a căpăta experienţă. În asemenea situaţie, este mai probabil ca tânărul magistrat să ia contact cu resemnarea şi plafonarea.
Considerăm că nu se justifică eliminarea perioadei în care magistratul a avut statutul de auditor de justiţie din perioada care este luată în calcul pentru stabilirea vechimii necesară promovării (art. 44 alin. (2)).
În realitate, prin instituirea acestui articol, vechimea pentru promovare este crescută la cel puţin 9 ani, 12 ani şi 14 ani, cel puţin în cazul celor care au fost admişi în magistratură prin modalitatea care ar trebui să reprezinte regula, respectiv admiterea prin Institutul Naţional al Magistraturii.
Se creează astfel senzaţia unei „sancţiuni” a acestei categorii, din moment ce în cazul ei, durata efectivă de la intrarea în sistem, pentru promovare, va creşte cu 2 ani, în comparaţie cu persoanele intrate în sistem prin alte modalităţi.
În condiţiile limitării locurilor libere în sistem, în realitate, speranţa de promovare la aceste intervale de timp va deveni greu de împlinit, perioadele de promovare mărindu-se de facto (nimeni nu garantează că la împlinirea celor 9 ani – 2 ani de INM şi 7 de activitate efectivă ca magistrat, la primul examen organizat, magistratul va şi promova).
Intensitatea perioadei de pregătire din cadrul INM şi activitatea efectiv depusă în această perioadă impun ca termenul de 2 ani respectiv să fie echivalat cu vechimea în profesie (aşa cum se întâmplă acum – art. 17 alin. (2) din lege) şi să fie luat în calcul la stabilirea duratei necesare pentru promovare.
Potrivit art. 17 alin. (5) din Legea nr. 303/2004, perioada în care o persoană a avut calitatea de auditor de justiţie, dacă a promovat examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, constituie vechime în funcţia de judecător sau procuror.
Prin adoptarea modificării, perioada în care o persoană a fost auditor de justiţie reprezintă sau nu vechime în funcţia de judecător sau procuror în funcţie de diferite ipoteze ale legii (pentru pensie, da, pentru promovare nu).
Legea nr. 303/2004 conţine deja o paletă extrem de largă de excepţii şi interpretări diferite, în funcţie de context, a noţiunilor de vechime în funcţie (art. 50 alin. (2), aşa cum e propus de Comisia nr. 1; art. 21 alin. (1 ind. 1) din actuala formă a legii; art. 44 alin. (2) – în prezent declarat neconstituţional; art. 58 alin. (4) din lege; art. 62 alin. (3) din lege; art. 86 din lege etc.).
Se introduce astfel o diferenţă terminologică greu de justificat, de natură să forţeze normele de tehnică legislativă prevăzute de Legea nr. 24/2000, care cer de la o lege, printre altele, să fie clară şi previzibilă.
Instituirea unei noi excepţii poate contribui doar la diminuarea atributului clarităţii legii.
Pe fond, este greu de găsit o justificare pentru acest regim diferenţiat de tratament, alta decât mărirea de facto şi de o manieră indirectă a perioadelor de promovare pentru magistraţii care au avut lipsa de inspiraţie de a intra în magistratură prin modalitatea clasică şi principală prevăzută de lege, respectiv prin INM.
Unul dintre efectele acestei măsuri va fi acela de a plasa absolvenţii INM într-o poziţie uşor defavorabilă şi parţial divergentă, în raport cu persoanele intrate în magistratură prin alte modalităţi.
Păstrarea unor perioade rezonabile pentru înscrierea la examenul de promovare este benefică pentru sistem, întrucât menţine spiritul competitiv al magistratului, adaugă un alt argument pentru manifestarea nevoii de îmbunătăţire şi perfecţionare profesională, mai ales din perspectivă teoretică, evită plafonarea şi permite magistratului să îşi stabilească şi urmărească un plan de carieră rezonabil.
Aceste consecinţe vor conduce la crearea şi menţinerea unui corp al magistraţilor bine pregătit din perspectivă tehnică, asigurând cu mai multă eficienţă îndeplinirea funcţiei puterii judecătoreşti sau a parchetelor, după caz.
În condiţiile măririi excesive a perioadelor pentru promovare, numărul persoanelor care se vor putea înscrie la concurs se va diminua, reducându-se în mod implicit şi baza de selecţie.
Această precizare este importantă întrucât împlinirea perioadelor necesare (oricare ar fi acestea, inclusiv cele propuse de Comisia nr. 1) nu dau magistratului dreptul de a fi considerat promovat, ci dau acestuia posibilitatea de a se prezenta la examen, respectiv dreptul de a concura cu alţi magistraţi, pentru un post la o instanţă superioară/parchet superior.
Nu se are în vedere aşadar, promovarea fără efort, fără merite, ci se cere doar posibilitatea de a se permite concurenţa.
Dacă există anomalii în sistem, cum ar fi, spre exemplu, posibilitatea unui judecător de la judecătorie, cu grad de curte de apel, de a cere transferul direct la curtea de apel, acestea se pot corecta prin alte mijloace (cum ar fi instituirea obligativităţii funcţionării efective la tribunal, pentru o perioadă determinată – 2/3 ani), iar nu prin mărirea excesivă a perioadei de promovare.
- Art. 50 din Legea nr. 303/2004
- În contextul reaşezării concepţiei legate de funcţiile de conducere, considerăm util să se clarifice modul de aplicare a legii cu privire la persoanele care au avut funcţii de conducere anterior intrării în vigoare a modificărilor, pentru a evita posibilele interpretări divergente.
Altfel spus, o persoană care a avut două mandate de preşedinte anterior intrării în vigoare a modificărilor, potrivit art. 48 alin. (8) din Legea nr. 303/2004, mai are dreptul la două mandate de preşedinte în contextul noilor modificări?
De asemenea, o persoană care a avut un singur mandat, în condiţiile art. 48 alin. (8) din lege şi în condiţiile instituite de modificări, poate să mai dobândească un singur mandat sau are dreptul la încă două mandate, în baza noilor modificări?
- În fine, în condiţiile măririi perioadei în care o persoană poate fi numită în funcţie de conducere, ar trebui să se analizeze în ce măsură este util ca art. 48 alin. (8) din lege să rămână în forma actuală. Acest text de lege instituie posibilitatea reînvestirii o singură dată în funcţia de conducere, ceea ce înseamnă că nu există nicio interdicţie pentru ocuparea unei alte funcţii de conducere, după epuizarea celor două mandate într-o anumită funcţie de conducere.
Astfel, se pot cumula perioade în funcţii de conducere diferite.
Este necesar a se analiza dacă acesta este sensul dorit a se imprima legii, respectiv de a permite unei persoane de a fi perpetuată în diferite poziţii de conducere.
- 4. 51 ind. 1 alin. 3 din Legea nr. 303/2004
Derogarea, în favoarea membrilor CSM, de la regula pe care o instituie acest articol nu a fost justificată prin prezentarea unei motivări.
- Împotriva propunerilor de modificare și completare a art. 70 alin. 2 din Legea nr. 317/2004, transmise Comisiei nr. 1 – independenţa şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare, integritatea şi transparența sistemului judiciar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii de DLDC prin adresa nr. 16294/2015, atașată, respectiv:
Rapoartele Comisiei Europene în cadrul MCV au vizat aproape de fiecare dată Inspecția Judiciară, inclusiv recrutarea inspectorilor în conformitate cu criteriile obiective adoptate.[1] Impactul pozitiv al noilor proceduri în ameliorarea transparenței, eficienței și obiectivității a fost demonstrat prin aplicarea lor în practică. O altă etapă în evoluţia cadrului legislativ privind Inspecţia judiciară este reprezentată de modificările aduse Legii nr. 317/2004, republicată, prin Legea nr. 24/2012. Aspectele care au fost vizate prin noua reglementare au generat consecinţe directe asupra activităţii derulate de Inspecţia judiciară, atât sub aspectul procedurilor şi termenelor aplicabile în derularea acestor proceduri, cât şi din perspectiva independenței operaţionale şi a statutului inspectorilor care funcţionează în cadrul acestei structuri. Modificările legislative menţionate sunt relevante în primul rând, din perspectiva afirmării şi garantării independenţei inspectorilor, prin modificările aduse procedurii de numire a inspectorilor judiciari.
Art. 70 alin. 2 din Legea nr. 317/2004 se dorește a fi modificat în sensul în care concursul pentru un post de inspector judiciar să presupună și un interviu, care nu se știe în fața cărei comisii imparțiale se va susține (în principiu, tocmai în sensul afirmării şi garantării independenţei inspectorilor judiciari, trebuie exclusă orice implicare a Plenului CSM în derularea unui astfel de interviu, pentru că nu membrii CSM trebuie să aleagă inspectorii judiciari, cu vreo bănuială de subiectivism și viitoare recunoștință a celor aleși), în plus ponderea sa va fi „de maximum 30% în media finală a concursului”, element neclar, imprevizibil, inconstant, lăsat la aprecierea exclusivă a Plenului CSM și care va putea fi modificat apoi prin regulamente, în funcție de conjunctură.
III. Împotriva propunerilor de modificare și completare a art. 41alin. 2 din Legea nr. 304/2004, transmise Comisiei nr. 1 – independenţa şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare, integritatea şi transparența sistemului judiciar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii de DLDC prin adresa nr. 17493/2015, atașată, respectiv:
”Componența secțiilor și a completelor specializate se stabilește de președintele instanței, în raport cu volumul de activitate, ținându-se seama despecializarea judecătorului.”
Transferarea acestei atribuții, pe lângă faptul golirii de conținut a însăși existenței colegiilor de conducere, cărora li se detașează principala coordonată (democratică), poate conduce la decizii care lasă în marja de apreciere a unei singure persoane (autocratică) cariera, uneori, a sute de judecători.
O astfel de modificare legislativă nu pare suficient fundamentată, în raport cu alte măsuri alternative, care pot fi imaginate, dar care pare că nu au fost luate în considerare de Comisia nr. 1, cum ar fi: stabilirea unor criterii clare, care să defineasca ce inseamna o instanta dezechilibrata (procentual vorbind), iar abia in subsidiar sa ia presedintele decizia, dupa ce se stabileste ca situatia se incadreaza in astfel de criterii; posibilitatea de contestare a deciziei colegiului unei instanţe dezechilibrate la colegiul de conducere al instanței imediat superioare/CSM/curtea de apel, unde sa se stabileasca daca e caz de dezechilibrare sau nu, iardaca se stabileste ca e, sa decida presedintele instantei; stabilirea unei norme de reprezentativitate a sectiilor in colegiu – spre exemplu, cel putin unul din fiecare sectie (daca sunt mai multe sectii in instanta, prin ipoteza sunt si mai multi judecatori dintre care se poate alege, daca sunt secţii putine, si colegiul este mai mic, dar norma de reprezentativitate se poate păstra).
Reiterăm faptul că toate propunerile de modificări legislative trebuie însoțite de o motivare serioasă, bazată pe elemente concrete, respectiv studii temeinice, din care să rezulte necesitatea lor și care să determine dezbateri efective, constructive, fiind revoltătoare consultarea pur formală a magistraților de la parchete și instanțe, în plină vacanță judecătorească și într-un termen nerezonabil (1-19 august, când 90% dintre colegi sunt în concedii de odihnă), de parcă sistemul judiciar ar fi în colaps fără aceste reforme legislative, care duc justiția cu 10-15 ani în urmă.
În lipsa acordării timpului și înlesnirilor necesare analizării propunerilor, consultarea magistraților a avut un caracter formal, neefectiv, lipsit de conținut, iar prin promovarea propunerilor nu se poate susține că se acționează în numele magistraților, caracterul de reprezentativitate lipsind. Mai mult, atunci când modificările sunt susceptibile de a fi percepute ca un atac la independența justiției, la principiile care ar trebui să guverneze cariera în magistratură, acordarea timpului și a înlesnirilor necesare apărării acestor valori ar trebui cu mai multă grijă avute în vedere de garantul independenței justiției.
17.08.2015
[1] A se vedea, spre exemplu, paginile web http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:52009DC0070&from=EN, http://ec.europa.eu/cvm/docs/com_2010_113_ro.pdf (accesate ultima dată la 15 august 2015).